Tottenham Hotspur Tottenham Hotspur

Bajnokok Ligája - H csoport

3
1

London (Anglia), Wembley Stadion, 2017.11.01., 01:00

Real Madrid Real Madrid
KözvetítésCsapatok
156

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, reméljük legalább annyira jól szórakoztak, mint mi. A végeredménnyel búcsúzunk, Tottenham - Real Madrid 3-1. Jó éjszakát!

147

Ez pedig Cristiano Ronaldo szépítő találata:

145

Eriksen gólja:

145

Izgalmas hajrára van kilátás, a Real vélhetően minden követ megmozgat majd az egyenlítés érdekében, muszáj azonban a védekezésre is odafigyelnie a vendégeknek, különben könnyen úgy járhatnak, mint Eriksen góljánál.

131

Ollézik (vagy talán Allézik?) a Wembley közel 80 ezres közönsége. Ehhez azért aligha szoktak hozzá a Real játékosai, a szurkolói meg aztán főleg nem.

128

Adósak vagyunk még a gólokkal, íme Alli második találata:

117

Megduplázza előnyét a Tottenham! Alli kétszer küldte el gyufáért Casemirót, majd tüzelt, a labda megpattant a blokkolni igyekvő Sergi Ramoson, így lett védhetetlen.

95

Dele Alli a hatodik angol játékos, aki a legrangosabb európia kupasorozatban bevette Real Madrid kapuját: Beckham, Scholes, Alan Smith, Gerrard és Welbeck nyomdokaiba lépett a 21 éves támadó.

93

Vége a mérkőzésnek. Meglepő, ám teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Spurs és továbjutott a csoportból.

93

Marcelo érkezik egy szöglet után és tüzel a tizenhatoson kívülről - a labda remélhetőleg a Wembley-ben maradt, de lehet, hogy a londoni éjszakában landolt. Ez a lövés tökéletesen tükrözte a Real mai játékát.

92

A többi pályán:

 

Dortmund - APOEL 1-0

Porto - Leipzig 1-0

Liverpool - Maribor 0-0

Napoli - Manchester City 1-1

Sahtar - Feyenoord 2-1

Sevilla - Szpartak Moszkva 1-0

 

90
Sárga lap: Sergio Ramos
90

3 perce maradt a Realnak a csodára, ennyi a hosszabbítás.

89
Sárga lap: Mousa Dembele
87

A magabiztos vezetés ellenére Dembelé gyógyszere elgurult a hajrára, előbb Kroosba, majd Ramosba is belerúgott, sárga lapot ért a mutatvány.

82

Íme a vezető találat:

81
Csere le: Luka Modric
81

Zidane utolsó cseréje Hernandez, aki Modric helyére érkezik.

80
Gól: Cristiano Ronaldo
80
Assist: Borja Mayoral
80

Ki más? Ronaldo hozza vissza a Real reményeit; a Spurs 16-osán pattogott a labda, a portugál lecsapott rá és kíméletlenül bombázott Lloris kapujába.

79
Csere le: Harry Kane
79

Pochettino utolsó változtatása: Llorente váltja áll be Kane helyére.

76

Dele Alli zavartalanul fejelhetett öt méterről kapura, talán a góljainál is nehezebb dolga volt, ezt a lehetőséget viszont elpuskázta

73
Csere le: Isco
73
Csere le: Karim Benzema
73

...Iscót Mayoral váltja.

73

Kettős csere vendégoldalon: Benzemát Asensio...

66
Csere le: Harry Winks
65
Assist: Harry Kane
65
Gól: Christian Eriksen
65

Második cserelehetőségét is kihasználta a Spurs, Winks helyett Dembele a pályán.

64

Ez már nagyon kellemetlen. Mintaszerű kontratámadás végén Eriksen is mattolja a Real Madridot, a Tottenham befűzte az oktatófilmet.

62

Ronaldo mentett hatalmasat a Tottenham kapuja előtt. Igen, jól olvassák. Ramos bombázott egy kavarodást követően kapura, CR is a labdára mozdult azonban, így őt rúgta telibe a csapatkapitány. 

56
Gól: Dele Alli
56
Assist: Eric Dier
55

Érdekes jelenet, a Spurs tartalékkapusa, Vorm ment el melegíteni.

53

Marcelo ment el a baloldalon, majd centerezett , Lloris azonban hozzáért a passzhoz, így nem jutott el a középen érkező támadókhoz.

46

Jön a második játékrész, a Tottenham indítja útjára a lasztit.

46

Vége az első 45 percnek, remek kis mérkőzést láthatunk. Nem tennénk rá sok pénzt, hogy 1-0 marad a végeredmény, szünetben mindenesetre ennyi áll az eredményjelzőn.

45

Mindössze egy perc lesz a hosszabbítás.

42

Gyakorlatilag a kontrából egyenlíthetett volna a Real, Benzema ment el a jobbszélen és fektetett el mindenkit aki az útjába került, majd középre adott, Ronaldo lövését azonban Lloris fogta.

41

Hatalmas lehetőséget puskázott el a hazai csapat; előbb Sissoko lőtt luftot szemben a kapuval, majd a suta mozdulat után Kane elé került a labda, aki egyből tüzelt, Casilla azonban bravúrral hárított.

36

Kane lőtt 16 méterről kapásból, jelezvén, hogy a Spurs is a pályán van, de különösebb veszélyt nem jelentett a próbálkozás.

33

Lloris és Ronaldo külön párharcát ezúttal is a kapus nyerte, a portugál lapos lövése utat talált  ugyan a lábak között a kapura, ám még csak ki sem jött a franciáról.

32

Ronaldo keveredett ki a balszélre és bolondított meg két védőt is, majd tüzelt, Lloris azonban ezúttal is a helyén volt és ismét szögletre ütötte a próbálkozást. Egyértelműen magasabb sebességi fokozatba kapcsolat a Real, a gól óta szinte sátrat vertek a Spurs tizenhatosa elé.

29

Isco azonnal válaszolhatott volna, a Real tetszetős támadással jutott el a Tottenham kapujáig, a spanyol középpályás lövését azonban Lloris szögletre ütötte

27
Assist: Kieran Trippier
27
Gól: Dele Alli
27

Trippier ismét hosszú keresztlabdát kapott a jobbszélen, ezúttal is kapásból centerezett, Dele Alli most nem késett le és a kapuba lőtt. Apró szépséghiba, hogy a gólpasszt adó szélső lesen volt az indítás pillanatában.

24
Csere le: Toby Alderweireld
24

Kényszerű csere hazai oldalon, Alderweireld megsérült, Sissoko váltja.

22

20 perc elteltével megállapítható, hogy teljesen egyenrangú ellenfele a Tottenham a Bajnokok Ligája címvédőjének, nem játszik alárendelt szerepet a Spurs és az ellenfél térfelén sem jön zavarba. Ahogy a Közhelyszótár örök igazságú tézise is tartja, egy gól jót tenne a mérkőzésnek

15

Trippier kapott mértani pontosságú keresztlabdát a hosszú oldalon, aki gondolkodás nélkül, kapásból centerezett, mindenki előtt elment azonban a labda és az alapvonalon túl, érintés nélkül hagyta el a játékteret.

12

Megvan az első Tottenham próbálkozás. Alli akarta megjátszani Kane-t, Nacho becsúszva ugyan blokkolt, mégis eljutott a labda a támadóhoz, aki egy emeléssel próbálkozott, Casilla azonban nem állt kint eléggé, így lehúzta a játékszert. 

10

Kane ugratta ki ngyszerűen Eriksent, aki azonban képtelen volt lekezelni a felé érkező labdát, pedig, ha sikerül, egyedül vihette volna Casilla kapujára. Így Sergio Ramos könnyen tisztázott.

8

Egyelőre komolyabb helyzet nélkül csordogál a mérkőzés, csak kóstolgatják egymást a csapatok, nagyobb kockázatot egyik gárda sem akar vállalni a meccs elején.

3

Iscóé az első lövés, távolról próbálkozott, Lloris azonban könnyedén ölelte magához a labdát.

1

A Real Madrid kezdi a találkozót, a vendégek tiszta fekete, a Tottenham tiszta fehér felszerelésben.

0

Kane és Cristiano Ronaldo 5-5 góllal holtversenyben vezetik a BL góllövőlistáját. A portugálnak egyébként jól megy a Tottenham ellen, legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül betalált és öt gólnál tart az angol rivális ellen.

0

Egy mérkőzést már lejátszottak a mai napon, a Besiktas és a Monaco nem bírt egymásssal Törökországban, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Az este további párosításai:

 

Dortmund - APOEL

Porto - Leipzig

Liverpool - Maribor

Napoli - Manchester City

Sahtar - Feyenoord

Sevilla - Szpartak Moszkva 

0

A kezdő csapatok összeállításába - főleg vendég oldalon - az orvosi stáboknak is volt beleszólása. Harry Kane játéka az utolsó pillanatig kérdéses volt, a jelek szerint azonban felépült kisebb sérüléséből, így végződik a Spurts névsora. A Realnál ellenben több kulcsember is hiányzik: Bale, Carvajal, Varane és Keylor Navas sincs a keretben.

Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin
Harry Kane felépült kisebb sérüléséből és ott van a Tottenham kezdőjében
Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

 

Tottenham: Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Eriksen, Winks, Dier, Davies - Kane, Alli. Real Madrid: Casilla - Marcelo, Nacho, Sergio Ramos, Hakimi - Modric, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo.

0

Két héttel ezelőtt Madridban 1-1-re végeztek a felek, azt megelőző mérkőzéseiket pedig megnyerték, így fej-fej mellett állnak a csoport élén. Sorsdöntő tehát a mai találkozó, a győztes ugyanis a hátralévő két fordulótól függetlenül biztosítja helyét a legjobb 16 között.

0

Köszöntjük ovasóinkat! Ezúttal is élő közvetítéssel jelentkezünk a Bajnokok Ligájából, a csoportkör negyedik fordulójának szerdai játéknapján a H-csoport rangadóját, a Tottenham-Real Madrid mérkőzést  követhetik velünk nyomon.