Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs 2010 hazai pályán legyőzte az olasz Veneziát a nőikosárlabda Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, így 2-0-s összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. Az MKB-Euroleasing Sopron a vártnál simábban kikapott a lengyel Kraków vendégeként, az 1-1-re álló a párharc utolsó találkozóját szerdán rendezik Sopronban.

Eredmény:
MiZo Pécs 2010 - Venezia (olasz) 65-57 (19-18, 18-14, 12-11, 16-14)
a párharc végeredménye:
2-0 a Pécs javára.
Legjobb dobók: Vajda 17/3, Ohlde 15, Mazzante 9, illetve Hayden-Johnson 13, Carson 12/3

A keddi, Velencében bravúrral kiharcolt 61-60-as diadal semmissé tette az olaszok pályaelőnyét, így a pécsieknek már "csak" annyi dolguk volt, hogy saját közönségük előtt is megverjék riválisukat. A hagyományosan kitartó baranyai szurkolókon nem múlott: több mint háromezer lelkes néző előtt kezdődött a csata a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A behemót Vanessa Hayden-Johnson vezette Venezia villámgyorsan ellépett 6-0-ra, ám Kelly Mazzante és a bokasérüléssel bajlódó Vajda Anna révén csakhamar fordult a kocka, és Massimo Riga mester 13-8-nál időt kért. Ennek eredményeként kiegyenlítettek a vendégek, a nyitónegyed minimális hazai előnnyel zárult.

A második szakaszban az ellenfél 2 pontjára 11 érkezett, főként a télen Pécsre szerződött Nicole Ohlde jóvoltából. A tízpontos hátrány (30-20) kissé lelassította az olaszokat, ám közben három hazai támadás is kimaradt, végül ismét a kapitány Iványi Dalma találata lendítette át a holtponton a fekete-fehéreket. Már 11 pont is volt a különbség, ám két vendégtripla miatt a nagyszünetben 37-32 volt az állás.

Fordulás után Vajda hármasa adta meg az alaphangot, a mecsekaljaiak pedig biztosan tartották a 8-10 pontos távolságot. Aztán 46-36-nál 3 percre bedeszkázták a gyűrűket a csapatok, majd Essence Carson vezetésével a velenceiek a 30. percre hat pontra feljöttek (49-43).

Az utolsó felvonást is remekül kezdte a magyar együttes, Brooke Queenan triplát, Vajda duplát dobott, így a 34. percben ismét 10 pont volt az előny. Innentől már nem volt visszaút, a pécsiek remek játékkal nyertek, és 2-0-s összesítéssel bejutottak a negyeddöntőbe.

Füzy Ákos vezetőedző: "Nagyon örülök, hogy Vajda Nusi vállalni tudta a játékot, ilyen meccsekért és ilyen közönségért érdemes dolgozni. Két év után jutottunk be ismét a nyolc közé, kellett már ez a siker. Tudtuk, hogy mit játszanak az olaszok, kivédekeztük őket, mindenki fegyelmezetten harcolt. Fantasztikus mérkőzés volt!"