Vágólapra másolva!
Háromgólos előnyről várja a Bajnokok Ligája szombati, veszprémi visszavágóját a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata, amely egy hete Larvikban 24-21-re nyert. A magyar bajnok spanyol edzője, Ambros Martín nem vár meglepő újítást az ellenféltől, és természetes drukkal készül az összecsapásra.

"Lényeges újításra nem számítok, egy hét azért kevés ahhoz, hogy jelentős változtatást tudjanak eszközölni a játékukban. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy védekezésben lesz valami újdonság, de számunkra az a lényeg, hogy bármivel is rukkolnak elő, mi minél gyorsabban tudjunk erre reagálni" - nyilatkozta Ambros Martín, a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatának vezetőedzője a norvég Larvik együtteséről.

A szakember elmondta, a hét egyik felében a vasárnapi meccs tanulságait dolgozták fel, a másik felében pedig tovább csiszolták játékukat támadásban és védekezésben egyaránt.

"Új elemekkel nem készülünk, tisztában vagyunk vele, hogyan tudjuk megnyerni a meccset, lényeg, hogy kijöjjön a tudásunk" - mondta. "Már egy jó ideje rendszeresen felébredek éjszakánként, mert bevillan valami ötlet. A legjobb gondolatok mindig éjszaka szállnak meg. Korábban azonnal felírtam őket, mert volt, hogy elfelejtettem, de most már reggelig bennem maradnak. A természetes drukk bennem van, de ez nem blokkol le."

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Győr hét elbukott nemzetközi kupadöntő után története első trófeáját szerzi meg, ha a két mérkőzés alapján jobbnak bizonyul a skandináv együttesnél.

A Larvik 2011-ben már győzött a BL-ben - többek között a most győri Heidi Lökével a soraiban - az Ambros Martin vezette és a jelenlegi ETO-t erősítő francia Raphaelle Tervellel felálló spanyol Itxako ellen. Előtte a KEK-ben 2005-ben és 2008-ban bizonyult a legjobbnak, 2009-ben pedig finalista volt, míg 1996-ban a Debrecennel szemben elveszítette az EHF-kupa-döntőt.

A legrangosabb sorozatban eddig csupán két magyar együttes, 1982-ben a Vasas, 1999-ben pedig a Dunaferr ért fel a csúcsra.

A mérkőzés szombaton 15.15 órakor kezdődik, a két játékvezető a horvát Matija Gubica és Boris Milosevic lesz.