Vágólapra másolva!
24-21-es győzelmet aratott a Győr nőikézilabda-csapata Larvikban a Bajnokok Ligája-döntő első összecsapásán, ez a három gól elég kell, hogy legyen a jövő szombati, veszprémi visszavágón.

Eredmény, női BL, döntő, 1. mérkőzés:
Larvik (norvég) - Győri Audi ETO KC 21-24 (13-12) - az élő közvetítés
Larvik
v.: Florescu, Duta (román)
Larvik: Rantala, Leganger (kapusok) - T. Larsen, Edin, Sara Breistöl 1, Kristine Breistöl, Blanco 5, Breivang 1, Nora Mörk 2/2, Hammerseng, Riegelhuth 5/1, Sulland 4, Thea Mörk 3, Wibe, Sando, Bille
Győr: Lunde Haraldsen, Herr (kapusok) - Radicevic 5, Löke 6, Hornyák D., Korsós, Görbicz 8/4, Kovacsics 1, Amorim 2, Rédei-Soós 1, Tervel, Orbán, Szepesi, Sirián, Lekic 1
hetes: 3/2, illetve 5/4
kiállítás: 2, illetve 8 perc

Mire megy a középdöntőbeli hatgólos győzelem után a hétszeres kupadöntős Győri Audi ETO az egyszeres BL-győztes Larvik otthonában? - ez volt a fő kérdés a női kézilabda Bajnokok Ligája első felvonásán.

A magyar bajnok idei kiváló szereplését egyetlen vereség árnyékolta be, a Valcea elleni elődöntő hazai mérkőzése, de a norvégok is tisztában voltak azzal, hogy egyrészt nem ők a favoritok, másrészt idegenben mindig jobb teljesítményre képesek.

Forrás: MTI/EPA/NTB Scanpix/Terje Bendiksby

Rédei-Soós egy gólt szerzett

Egy BL-döntőben azonban erre építeni nagy merészség lenne, így alaposan bekezdtek a hazaiak, és a kiválóan védő 37 éves Leganger vezérletével 5-3-ra, majd 6-4-re is vezettek már. Ekkor a magyar csapat tempót váltott, a keményebbé váló védekezésből adódó lerohanás négy Radicevic-gólt is eredményezett, nem véletlenül kértek időt a hazaiak 7-9-es állásnál.

A hatosfalas védekezés jól működött, Leganger is régi magyar mumusként védett, de a támadójáték döcögött. Az ominózus öt percben ráadásul pályán volt a hat térdműtétje után ismét játékra jelentkező Nora Mörk, aki két eladott labdát és egy rossz lövést jegyzett, nem véletlen, hogy Ole Gustav Gjekstad le is kapta a pályáról.

Forrás: MTI/AP/NTB Scanpix/Terje Bendiksby

Löke honfitársai ellen is jól játszott

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 13-12-es Larvik-előny ráadásul szünet után tovább nőtt, a 36. percben már Ambros Martínnak kellett kupaktanácsot tartania, mert a norvégok 17-13-ra elhúztak.

Az egyperces megbeszélés jót tett, a védekezés feszesebbé és keményebbé vált, amely mögött már Lundénak is jóval könnyebb dolga volt, így a Győr egy 6-0-s sorozattal a 44. percre megfordította az állást (17-19).

És innen már nem volt visszaút, a hazaiakazt nem bírták el, hogy Hammerseng gólt sem szerezve betlizett, Edin kevés lehetőséget kapott, de azzal sem élt, az öt gólig jutó beállós, Blanco és a fantasztikusan védő Leganger a végére elfáradt, így a Győr a jelentősen feljavuló Lundéval és Görbiczcel végül háromgólos, 24-21-es sikerrel fejezte be az idegenbeli mérkőzést.

Forrás: MTI/AP/NTB Scanpix/Terje Bendiksby

Görbicz nyolc góllal zárt

Az ETO ettől még nem érezheti magát páholyban - hiszen a 2009-es BL-döntőt az idegenbeli kétgólossiker után elbuktaVeszprémben -, de óriási lépést tett a végső győzelem felé.