Vágólapra másolva!
A nyáron érkezett Iránból, de mára már az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának egyik meghatározó játékosává vált Iman Dzsamali, aki úgy érzi, az együttes idén akár a triplázásra is képes lehet, azaz a már megnyert Magyar kupa mellé bezsebelheti a bajnoki aranyat és a BL-trófeát is.

"A múlt hétvégén megnyertem első veszprémi trófeámat, a Magyar Kupát, de nem akarok megállni. Célunk, hogy mind a hazai bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában elsők legyünk, és biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta Dzsamali a Bajnokok Ligája hivatalos honlapján.

A BL-diadalhoz első lépésként a negyeddöntőben a címvédő Kielen kellene túljutni, és a balátlövő szerint ez lehetséges. "Nem kétséges, a Kiel kiváló csapat tele tapasztalt játékosokkal és győztes mentalitással. De meg tudjuk verni őket, ha úgy játszunk, ahogy tudunk. Az sokat segít, hogy a szezonban már játszottunk ellen, így nagyon jól ismerjük egymást."

Dzsamali azt mondta, örül, hogy sikerült megvetnie a lábát Veszprémben, hiszen korábban még sohasem játszott külföldön, csak az iráni Sepahanban kézizett, amely inkább a futballjáról híres.

"Az emberek nagyon kedvesek, imádják a klubot. Szeretem ezt a várost, és boldog vagyok itt. Ez nem olyan, mint otthon, ahol négymillióan laknak. Itt csend van, ez egy a tökéletes hely a sportolásra. Ami nehéz, hogy eddig egész életemben a családommal éltem, itt meg egyedül vagyok. De lépnem kellett, mert ez volt az egyetlen mód, hogy az álmaim valóra váljanak."

Az átlövő szerint a magyar nyelv nehéz, de szeretné megtanulni a lehető leghamarabb. A legnagyobb baj, hogy egyelőre nem talált hozzá tanárt.

Számára hízelgő, hogy Pérez Carloshoz hasonlítják, aki szintén egy nem a kézilabdájáról híres országból érkezett annak idején Veszprémbe, de ott lett a világ legjobbja. "Pérez egy igazi szupersztár, az álmom, hogy én is egészséges maradjak, és 42 évesen még ilyen szinten tudjak kézilabdázni. De persze szeretnék mindig megmaradni Iman Dzsamalinak."

A BL-negyeddöntő programja:
THW Kiel (német) - MKB Veszprém
1. mérkőzés: vasárnap 17.15
visszavágó: április 27., 16.00