Vágólapra másolva!
Győr helyett a budapesti Syma Csarnokban rendezhetik meg a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelmeit, miután a vidéki nagyváros önkormányzata kedden visszavonta a tervezett multifunkcionális csarnok tervpályázatát.

Nemcsik Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára elmondta: a horvátokkal közösen elnyert kontinensviadalon Győr mint lehetséges helyszín szerepelt, mivel a kandidálás során a város még csak tervezte az aréna építését. Tartalék csarnoknak a magyar szövetség a budapesti Syma Csarnokot jelölte meg.

"Nagyon friss még a hír, így aztán most elkezdjük a módosítással kapcsolatos munkát. A másik három magyarországi helyszínnel, Veszprémmel és Debrecennel, illetve az utolsó hétvégi elődöntőknek és helyosztóknak otthont adó Papp László Arénával nincs gond" - tette hozzá Nemcsik. A 2014. december 7. és 21. közötti Eb-n a horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

A győri önkormányzat kedden döntött úgy, hogy visszavonja a városba tervezett multifunkcionális csarnok tervpályázatát, mivel nem igényelhető a munkához elegendő támogatás.

Borkai Zsolt polgármester - aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is - jelezte: egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételének lehetőségével, valamint azoknak a nagyvállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben.