Vágólapra másolva!
Skaliczki László, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya büszke csapatára, amely a pokoli szarajevói légkör és a szurkolói atrocitások ellenére kiharcolta a részvételt a jövő évi, horvátországi világbajnokságra. Az első meccsen 27-25-re nyertek a magyarok, akik a visszavágón 27-24-re vezettek, amikor a nézők miatt félbeszakadt a mérkőzés.

- Volt már hasonlóan félelmetes mérkőzése?
- Nem, soha! Számítottunk rá, hogy feszült lesz a légkör, de ilyen viselkedésre nem lehetett felkészülni. A bosnyákoknak remek csapatuk van, jók a kapusaik, az átlövőik, lendületesek, jelentős érzelmi töltettel játszanak, a közönség pedig fantasztikusan segítette csapatát. Az más kérdés, hogy nem minden esetben tudják az érzelmeiket kordában tartani. Vinnem kell az öltönyömet tisztítóba. Nemcsak öngyújtóval, hanem egy fél liter dzsússzal is eltaláltak. Tiszta ragacs lett a nadrágom és a zakóm."

- A játékosai hogyan tudták mégis függetleníteni magukat a körülményektől?
- Az elmúlt évek világversenyein szereztünk annyi rutint, hogy ne ijedjünk meg. Jó néhány esetben jobban játszottunk idegenben, mint otthon. A sérülések nem zavartak bennünket, és mindenki megértette a kritikát. Minden poszton jelentősen javultunk az első mérkőzéshez képest.

- A vb-n mire lehet számítani?
- Egyre nehezebb az élvonal közelében maradni. Össze kell fognunk, hogy a válogatott szépen szerepeljen. A csapat egy-egy mérkőzésig mindenki ellen komoly veszélyt jelent, ám a hosszú tornákra szükséges állóképességben javulnunk kell, hogy végig bírjuk a sorozatot."

Ami a fegyelmi tárgyalást illeti, egyelőre még nincs konkrét időpont. A találkozó a 49. percben, 27-24-es magyar vezetésénél szakadt félbe, mert a nézők mindenféle tárgyakat dobáltak a pályára. Eklemovics Nikola vádli-, Gál Gyula pedig arcsérülést szenvedett egy esernyőtől, illetve pénzérmétől.

Az ellenőr közel félórás várakozás után döntött úgy, hogy nem lehet folytatni a visszavágót. Az első meccset 27-25-re nyerték a magyarok.

A magyarok minden bizonnyal világbajnoki résztvevőnek tekinthetők, hiszen a bosnyák nézők rendbontása miatt nem tudták befejezni a mérkőzést.

Az EHF honlapján jelzi: az üggyel és annak következményeivel a fegyelmi bizottság foglalkozik. Sinka László, az EHF végrehajtó bizottságának tagja elmondta: ha a játékvezetői és ellenőri jelentés befut az EHF bécsi központjába, akkor tudnak időpontot megadni a tárgyalásra.