Vágólapra másolva!
Három év után Romániába távozik a Dunaferr NK nőikézilabda-együttesének beállósa, Borbás Rita. A magyar válogatott és a Dunaferr kitűnősége a Valcea együttesében folytatja karrierjét.

Három évvel ezelőtt szerződött Dunaújvárosba, s az elmúlt években kivívott két bajnoki bronzérem mellett idén egy bajnoki ezüstéremhez segítette a piros-fehéreket Borbás Rita, a Dunaferr NK beállósa.

Az ötvennyolcszoros válogatott játékos dunaújvárosi karrierje azonban véget ért: a Dunaújváros Online információja szerint a kiváló beálló kétéves szerződést kötött a román Valcea együttesével.

Korábban a román bajnok már megszerezte Szűcs Gabriellát, a Debrecen válogatott átlövőjét, később a román sajtó arról cikkezett, Gheorghe Tadici, a klub és a női válogatott szakvezetője Székesfehérvárról szeretne beállóst szerződtetni. Legalább a megyét eltalálták...

Sáriné Kocsis Erzsébet ügyvezető igazgatót is meglepetésként érte Borbás távozása. "Ennek semmi előszele nem volt. Ahogy megtudtuk, a román bajnok beállója, Stanca Brassóba igazolt, így került a képbe Borbás Rita. Távozása fájdalmasan érint bennünket. Nagyon nehéz lesz őt pótolni. A hozzánk érkező Temes Bernadett annak idején azért távozott Győrből, mert ezen a poszton akarták játszatni. Meggyőződésem, hogy nemzetközi szintű beálló lehetne, de nyilván nem erőltetjük. Vagy igazolunk, vagy Balogh Barbarára nagyobb teher hárul" - nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak.

"Anyagilag egyszerűen nem tudunk a Vilceával versenyezni. Sajnálom a távozását, amit nehezen tudok megérteni. Nagyon homályosan látom a helyettesítés lehetőségeit. Egyszerűen olyan képességű beálló kevés van, amilyenre nekünk szükségünk lenne. Természetesen nem mondtunk le az igazolásról, s elképzelhető, hogy ukrán vagy orosz vonalon sikerül megszereznünk egy jó képességű kézilabdázót erre a posztra" - mondta Imre Vilmos vezetőedző.

Román átlövő Debrecenben?
A román Pro Sport információja szerint a Szilágyságból erősít a Debrecen nőikézilabda-együttese. A lap úgy tudja, a Loki szerződtette a HC Zalau válogatott átlövőjét, Daniela Crapot, akit korábban a Vilcea mellett a Győri Audi ETO is kiszemelt. Crap a 2007-2008-as román pontvadászatban a góllövőlista 6. helyén zárt 155 góllal.