Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott 38-32-re nyert az Európa legjobbjaiból összeállított csapat ellen a hazai szövetség fennállásának 75. évfordulójára rendezett debreceni gálán.

Eredmény:
Magyarország - Európa-válogatott 38-32 (16-16)

A Magyarországon először pályára lépő Európa-válogatottban az öt világ-, öt Európa-bajnok és három Bajnokok Ligája-győztes mellett három hazai klasszis, Pálinger Katalin, Görbicz Anita, valamint a már visszavonult Pádár Ildikó is helyet kapott. Előbbi kettő a vendégeknél kezdett.

A találkozó előtt köszöntötték azokat a magyar játékosokat, akiket valaha megválasztottak a világ legjobbjának. Díszoklevelet kapott Kocsis Erzsébet (1995), Radulovics Bojana (2000, 2003), Görbicz Anita (2005) és posztumusz elismerésben részesült a három éve elhunyt Kulcsár Anita (2004), akinek könnyeivel küszködő édesanyja vette át a díjat. A közönség vastapssal tisztelgett a 2005. január 19-én tragikus autóbalesetet szenvedett beállós emléke előtt.

A hazaiak 3-0-lal nyitottak, az összeszokottság hiányával bajlódó vendégek csak a 6. percben találtak be először. Több rossz lövés után, a 11. percben egyenlített az Európa-válogatott (4-4), de ezt követően megint a magyarok pillanatai következtek.

Negyedóra elteltével sorcserét hajtott végre Hajdu János szövetségi kapitány. Fokozatosan nőtt a különbség, egészen addig, míg a románok volt győri légiósa, Gogirla be nem melegedett. Így lett 12-7 után 12-11. Újabb hullámzás után Pádár alakította 15-15-re az állást még a szünet előtt.

A fordulást követően Görbicz - immár a magyar együttesben - lőtt bődületes nagy gólt. Az irányítóval mozgékonyabb lett a Hajdu-csapat, amely ismét meglépett. A macedón Valentina Radulovic félpályán túlról dobott átemelős gólja hovatartozástól függetlenül mindenkinek tetszett - talán még a találatot kapó Pastrovics Melindának is. Görbicz sem akart adós maradni: ő a saját kilencmétereséről vette be a francia Valérie Nicolas kapuját.

Megint nőtt az előny, közel negyedórával a vége előtt már 30-24 volt az állás. A hajrában a két együttes a közönség maximális kiszolgálására törekedett, és ez sikerült is, látványos gólok révén. Még a kapus Pálinger is betalált, neki ez volt profi pályafutása első gólja.