Baltával verte fejbe barátját Újévkor egy férfi, miközben az épp a húst vette ki a sütőből

balta, erőszak, támadás
A férfi többször fejbe verte a baltával mozgássérült élettársát.
Vágólapra másolva!
Ok nélkül támadt barátjára tavaly janár 1-én közös iszogatás után egy Hajdú-Bihar vármegyei férfi. Az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy még korábban sem volt semmiféle nézeteltérésük. Egyszerűen csak fogott egy baltát, és feje verte vele a férfit, miközben az a konyhában főzött. Kegyetlen tette miatt több, mint 6 év börtönre számíthat.
Vágólapra másolva!

2023. január 1-én délután 2 körül a férfi meglátogatta baráját lakásán. A férfi már ekkor részeg volt, ám vitt magával egy üveg bort, amit közösen megittak. A férfi barátja beszéjgetés közben a konyhában húst sütött.

Estefelé már mindketten részegek voltak, és amikor háromnegyed 7 körül a hús elkészült, a házigazda kivette a sütőből, majd jobbra fordulva 

döbbenten tabpasztalta, hogy barátja áll mellette, egy baltával a kezében. Szó nélkül fejbe verte vele a férfit az élével, ami miatt a feje erősen vérezni kezdett.

Az ütést követően az áldozat kironóhant a házból, és a közelben lakó főnökéhez ment, aki azonnal bevitte kocsival az ügyeletre. Az orvos ellátta a férfi sérüléseit, majd azonnal értesítette a rendőröket és a mentőket. 

Ezalatt a férfi hazamenekült, ám a rendőrök rövid időn belül lecsaptak rá. 

A bántalmazott férfi súlyos, vágott és csonttöréssel járó sérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök nyomoztak.

A főügyészség a férfi ellen gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta. Amennyiben beismerő vallomást tesz 6 és fél év büntetésre számíthat.

Néhány évvel ezelőtt egy hevesi férfi válófélben lévő feleségére támadt baltával az utolsó együtt töltött éjjelen, melynek három kiskorú gyereke és unokája is szemtanúja volt.Egy medgyesegyházi férfi szintén baltával verte agyon ismerősét szeptemberben egy elfajult vita során. Legalább 6-8 alkalommal sújtott le vele a fejére. Júliusban egy férfi késsel és baltával esett neki élettársának, akit már régóta el akart tenni láb alól. Az asszony életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Másfél évvel ezelőtt röviddel karácsony előtt pedig egy 13 éves gyerek végezte ki saját anyját baltával Fülöpjakabon. Ezután a rokonaihoz menekült Kazincbarcikára, ahol elfogták a rendőrök. A holttestet anyja élettársa találta meg. Marcaliban pedig saját unokájára támadt fejszével és bozótágóval egy 73 éves férfi, aki rendszeresen ivott, és már régóta terrorban tartotta az egész családot, többször szidta és életveszélyesen megfenyegette hozzátartozóit.

Forrás: Ügyészség