Vágólapra másolva!
A Király Sportegyesület megyei I-es csapatában folytatja pályafutását a 41. évében járó harmincötszörös válogatott labdarúgó, Halmosi Péter, aki az elmúlt 22 év tapasztalatát szeretné átadni új csapattársainak.

„Rutinos futballista segítheti a pályán belülről a Király Sportegyesület megyei I-es felnőtt csapatában szereplő fiatal játékosok fejlődését, 401 NB I-es, 10 Bajnokok Ligája-selejtező, 18 Premier League és 59 angol Championship mérkőzés tapasztalatával Halmosi Péter áll klubunk szolgálatába" – számolt be a Király Sportegyesület a Facebook-oldalán.

„Az a karrier, amely Halmosi Peti mögött van, és az harcos, megalkuvást nem tűrő mentalitás, amit a pályán mindig is képviselt, példa lehet minden profi pályafutásra vágyó gyerek előtt. Meggyőződésem, hogy a pályán és az öltözőben is nagy hasznára lesz csapatunknak, segít céljaink elérésében - fogalmazta meg várakozásait a DVSC-vel háromszoros bajnok és kétszeres Szuperkupa-győztes Halmosi Péterrel kapcsolatban az egyesület névadó tulajdonosa, a 108 szoros válogatottsági rekorder, Király Gábor a klub honlapjának.

Halmosi Péter elárulta, nagyon jó, támogatandó iránynak tartja, hogy megvan a külföldről hozott szemlélet, rendszer, koncepció, elképzelés. Ennek egyik eleme a fiatalok fejlesztése, versenyeztetése, ami egy ponton találkozik a személyes ambícióival.

Halmosi Péter korábbban Wayne Rooney-val is harcolt Forrás: AFP/Andrew Yates

„Hamarosan 41 éves leszek, de még bőven érzek magamban motivációt, energiát arra, hogy futballozzak. Hiányzik a hétvégi készülődés, az öltözők világa és maga a játék is. Gabival már többször beszélgettünk arról, hogy az egyesületében folytatom, és ennek most jött el az ideje. Úgy érezem, hogy az a segítség, amit a pályán belülről tudok adni a leendő társaknak, csapatunk hasznára lesz. Nem tudom és nem is akarom megtagadni önmagamat, a habitusomat. Bárhol focizok, legyen az egy baráti, vagy egy profi meccs, mindig nyerni akarok. Világ életemben irányítottam a pályán belülről, és itt is ezt fogom tenni, annak érdekében, hogy a srácoknak minél többet segítsek. Legyen ez egy kézmozdulat, szemkontaktus, vagy egy jobbító szándékú fél mondat, biztatás, vagy korholás – mondta a Király Sportegyesületbe igazolásról Halmosi Péter, aki legutóbb az osztrák negyedosztályban szereplő UFC Markt Allhauban játszott.