A Lyont sem becsüli le a BL-sikerre hajtó Manchester City

fbl Horizontal
Manchester City's English defender Kyle Walker (C) celebrates with Manchester City's Algerian midfielder Riyad Mahrez (L0 and Manchester City's English defender John Stones (R) after scoring their second goal during the English Premier League football match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 1, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája megnyerésére előzetesen a legfőbb esélyesek között emlegetett Manchester City komoly ellenfélként tekint a francia Olympique Lyonra, amellyel szombat este találkozik a sorozat lisszaboni negyeddöntőjében.

Josep Guardiola együttese a legjobb 16 között a Real Madridot ejtette ki kettős győzelemmel, miközben a Lyon a Juventust búcsúztatta idegenben szerzett góljának köszönhetően.

Kyle Walker, a City védője azt nyilatkozta,

muszáj megnyerniük a BL-t ahhoz, hogy valóban a legjobb európai csapatok között említhessék őket.

A manchesteri együttes az elmúlt évtizedben négyszer is megnyerte a Premier League-et, de a BL-ben az elődöntőnél tovább egyszer sem jutott.

Kyle Walkert csak a BL-győzelem érdekli Forrás: AFP/Oli Scarff

"Két évvel ezelőtt azért igazoltam ide, hogy megnyerjem az angol bajnoki címet, és miután ez már sikerült,

- jelentette ki Walker, hozzátéve, hogy ez igaz a keret összes tagjára.

A 30 éves angol válogatott futballista ugyanakkor hangsúlyozta, nem szabad lebecsülniük a Lyont, amely minden bizonnyal önbizalommal telve lép majd pályára szombaton.

"Nagyon jó játékosaik vannak, de a Juventus kiejtése önmagában is azt jelenti, hogy magas szinten futballoznak. Csak egy

kiváló csapat lehet képes arra, hogy két mérkőzéses párharcban kiejtse a Juvét a BL-ben" - mondta Walker.

A középpályás Bernardo Silva egyetértett csapattársával, és külön kiemelte, hogy az eddigi eredmények azt mutatják, bármi megtörténhet a mostani kiírásban.

Bernardo Silva jó játékára a Lyon ellen is nagy szükség lesz Forrás: AFP/Oli Scarff

"Nem állhatunk bele a meccsbe öntelten, mert az idén, illetve

- nyilatkozta Silva. A portugál középpályás úgy véli, egyáltalán nem teszi könnyebbé a helyzetüket, hogy olyan sztárcsapatok, mint a tavaly győztes Liverpool, vagy a Real Madrid már kiestek.

"Minden együttes, amely itt van Lisszabonban, megérdemli, hogy küzdhessen a végső győzelemért, ennek megfelelően

nekünk is a legjobb formánkat kell hoznunk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk és ott legyünk a döntőben" - tette hozzá a 26 éves játékos.

A Manchester City-Olympique Lyon negyeddöntőt szombaton 21 órakor rendezik a lisszaboni José Alvalade Stadionban, a győztes a Bayern Münchennel találkozik majd a fináléba kerülésért jövő szerdán.