Megvan a Bayern elleni vereség első felelőse a Barcelonánál

fbl TOPSHOTS Horizontal BUST PRESS CONFERENCE FOOTBALL SPORTS SHIRT
Barcelona's president Josep Maria Bartomeu (L) and football director Eric Abidal (R) pose with Barcelona's new coach Quique Setien (C) during his official presentation in Barcelona on January 14, 2020, after signing his new contract with the Catalan club. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Eric Abidal, az FC Barcelona sportigazgatója lehet a Bayern München elleni 8-2-es vereség első áldozata a katalán klubnál.

A pénteki történelmi vereség után minden nagyobb spanyol lap arról írt, hogy mélyre ható változásokra van szükség a Barcelonánál, úgy a keretben, mint a vezetőségben. A Football Espana című oldal szerint utóbbi körből már megvan a bukás első áldozata, méghozzá a sportigazgató, Eric Abidal személyében.

A klub korábbi játékosából lett sportvezető menesztése már hónapok óta témát szolgáltat a spanyol lapoknak, különösen azt követően, hogy az év elején összetűzésbe került a csapat legnagyobb sztárjával, Lionel Messivel a vezetőedző, Ernesto Valverde kirúgását illetően.

Quique Setién megszerzése sem tartozott Eric Abidal (jobbról) legjobb húzásai közé Forrás: AFP/Lluis Gene

A szakmai stábhoz 2018-ban csatlakozó Abidal (a francia védőnek szívbetegsége miatt kellett idő előtt visszavonulnia) munkájával egyébként sem sokan elégedettek Barcelonában. Mint azt a Football Espana írja, a nagy fogásnak számító Antoine Griezmann és Frankie De Jong érkezéséről már az ő kinevezése előtt lezárultak a tárgyalások, Abidal mindössze Neto és Junior Firpo érkezését tudja felmutatni, miközben Neymar Párizsból történő visszacsábításában is csúfos kudarcot vallott.

A lap a Diario Sportra hivatkozva azt is írja, hogy Quique Setién vezetőedző hivatalosan hétfőig marad a csapatnál, az aznapra összehívott igazgatósági ülésen minden bizonnyal őt is ki fogják rúgni.