Gareth Bale akkor sem megy el Madridból, ha a következő két évben egy percet sem játszik

fbl Horizontal
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale warms up during the Spanish League football match between Real Madrid CF and SD Eibar at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 14, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Gareth Bale semmilyen körülmények között nem hajlandó távozni a Real Madridtól. A walesi válogatott szélső akár azt is vállalja, hogy a következő két évben nem játszik tétmeccset.

A Mirror című brit bulvárlap információi szerint a mellőzött sztár nemet mondott a klub újabb, a távozását lehetővé tevő ajánlatára. Mint írják, Bale tisztában van vele, hogy Zinedine Zidane vezetőedző nem számol vele – a csapat utolsó hét mérkőzésén végig a kispadon ült, és mindössze 12 alkalommal volt kezdő a 38 La Liga-mérkőzésen – de ő így is jól érzi magát a spanyol fővárosban, aminek két oka van: egyrészt a Madrid környékén lévő remek golfpályák sokasága, másrészt pedig a heti 600 ezer fontos fizetése. Emiatt is ragaszkodik hozzá, hogy kitölti 2022 június 30-ig érvényes szerződését, akár olyan áron is, hogy addig nem lép pályára klubjában tétmérkőzésen.

Gareth Bale már nagyon otthon érzi magát a Real Madrid kispadján Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Ez utóbbitól vele együtt szívesen megszabadulna a Real, azonban nagyon nehéz olyan csapatot találni, amelyik akárcsak ennek az összegnek a felét is hajlandó lenne, vagy ki tudná fizetni – feltéve, hogy a 2013-ban őt rekordáron, 100 millió euróért szerződtető Florentino Pérez hajlandó lenne egy ilyen megoldásra.

Bale-t pedig szemmel láthatóan nem zavarja a jelenlegi helyzet, sőt, mintha kifejezetten jól érezné magát, és egyáltalán nem tesz erőfeszítéseket, hogy normalizálja a helyzetét. Az Alavés elleni bajnokin alvást imitált a kispadon, a Granada ellen wc-papír gurigából csinált "távcsövet", azzal szórakozott, a Manchester City elleni Bajnonok Ligája-nyolcaddöntő előtt pedig közölte, hogy miután nyilvánvaló, hogy nem fog pályára lépni, inkább nem utazna el, és nem is utazott.

Bale-nek egyetlen kiútja lehet ebből a helyzetből, mégpedig az, ha Zidane-t elküldik a kispadról, és jön egy olyan utód, akivel jobban szót ért, és, aki hajlandó játszatni. Erre azonban jelenleg vajmi kevés az esély.