Vágólapra másolva!
Hosszabb interjút adott a Fradi TV-nek Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnöke, valamint Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója, amiben elárulták, hogy milyen szempontok mentén igazolnak le egy-egy játékost, hogy kell tárgyalni egy Sahtar Donyeck méretű klubbal, és mivel lehet a Fradihoz csábítani egy kiszemelt játékost.

A két klubvezető elmondta, hogy a Fradinál most már van egy komplett csapat Hajnal Tamás vezetésével, amelyik csak azon dolgozik, hogy, amikor eljön az átigazolási időszak, a klub kész tervekkel tudjon támadásba lendülni.

"Van egy olyan stáb, amely egy éven keresztül, teljes munkakörben ezt felügyeli, nézi és javaslatokat hoz a különböző pozíciókra" – mondja Orosz Pál. A stábban korábban dolgozott Vladan Csukics, most pedig a klub olyan korábbi játékosai segítik Hajnal munkáját, mint az idén visszavonult Leandro, Zoran Kuntics vagy Gyömbér Gábor. A stáb, pontosabban annak vezetője, Hajnal Tamás az átigazolási időszak kezdetén egy hat-tíz nevet tartalmazó listával ül le a vezetőedző Szergej Rebrovval.

"Megmondja ár-érték arányban, kik a legjobbak az adott poszton. Ilyen nem volt még nálunk korábban, Tomival is meg Szerhijjel is nagyon sokat léptünk előre" – mondta Kubatov.

A Fradinál már nem csak az számít, a kiszemelt játékos hogy bánik a labdával, a megfigyelők karaktereket keresnek.

– mondja Kubatov Gábor. Ilyen karakter lehet az albán szélő Uzuni, aki a tehetsége mellett azzal győzte meg a vezetőséget, hogy olyan körülmények közül jött, ami az FTC-nél ma már elképzelhetetlen.

"Még az igazolás előtt kaptunk egy képet, amelyen ez a fiú 16-17 évesen ott áll talpig sarasan. Egy olyan pályán játszottak akkor, ami dagonya volt. Ő végigjátszotta ezt a meccset, megmutatta a fényképet, elkértem tőle ezt a fotót. Nyilván egy ilyen srác, aki Albániából jön, és nem hiper műfüves meg a legjobb hibrid pályákon edzett, az nem akar visszamenni oda, hanem ki akar törni, és mindent megtesz azért, hogy a győzelmet magáénak tudja" – mesélte Orosz Pál, aki kitért olyan apró részletekre is, mint, hogy nem mindegy milyen szállodában éjszakázik a kiszemelt focista, mit lát először a városból, illetve magából a klubból.

Adott esetben pedig olyan nagy klubokkal, mint az Európa-liga-elődöntős, ukrán bajnok Sahtar Donyeckkel is meg kell egyezni, például a Fradi egyik legjobbjának, Olekszandr Zubkovnak a végleges átigazolásáról.

"A Sahtarnál azért nagyfiúk ülnek a túloldalon, és amit mi ajánlunk pénzt, az egy apró tétel az ő működésükhöz képest. Tehát amikor alkudni próbálsz, akkor mondják, hogy nem. Az egy másik kategória, bennük van ez a rideg keménység, de mi egy évet alkudoztunk, és egy év után sikerült megállapodnunk" – mondta Kubatov Gábor.