Marozsán Dzsenifer francia kupagyőztes lett a PSG ellen

Horizontal
Lyon's players pose with the trophy as they celebrate their victory at the end of the French Cup final football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Abbe-Deschamps stadium in Auxerre, on August 9, 2020. (Photo by Philippe DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyon nyerte meg a női labdarúgó Francia Kupát: a vasárnap esti döntőben 11-esekkel győzött a Paris St. Germain ellen. A finálé 0-0-ra végződött, a Lyon 4-3-ra bizonyult jobbnak a büntetőpárbajban.

Marozsánék a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban is az élen zártak és esélyük van újra a triplázásra: a Bajnokok Ligájában címvédőként az augusztus 21. és 30. között Bilbaóban és San Sebastiánban sorra kerülő döntő tornán lépnek pályára. A negyeddöntőben ellenfelük a Bayern München lesz.

Lyon's players pose with the trophy as they celebrate their victory at the end of the French Cup final football match between Olympique Lyonnais (OL) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Abbe-Deschamps stadium in Auxerre, on August 9, 2020. (Photo by Philippe DESMAZES / AFP) Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A magyar, de német válogatott játékos - akit 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak - szerződése 2023-ig szól a Lyonnal, amellyel az elmúlt idényben megnyerte a francia bajnokságot és kupát, illetve a Bajnokok Ligáját is.