A Fradinak a Celtic Glasgow vagy a Dinamo Zagreb is jöhet a BL-selejtezőben

A Ferencváros játékosai megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Dinamo Zagreb visszavágó mérkőzés után
Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt a svéd bajnok Djurgardens csapatát sorsolták a Ferencvárosnak a labdarúgó BL-selejtezőjében. Vasárnap éjjelre az is kiderült, hogy a Fradi továbbjutása esetén mely csapatok következhetnek a folytatásban a magyar aranyérmes számára.

A szűkített csoportokat vasárnap este tette közzé az UEFA:

továbbjutás esetén a Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebbel, a svájci Young Boysszal vagy a Celtic FC (skót)–KR Reykjavík (izlandi) mérkőzés továbbjutójával találkozik majd.

Mindezt egyáltalán nem nevezhetjük könnyű sorsolásnak. A Dinamo Zagreb éppen egy évvel ezelőtt ütötte el a Fradit a továbbjutástól a BL-selejtező 3. fordulójában.

A Ferencváros játékosai megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Dinamo Zagreb visszavágó mérkőzés után Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hétfői sorsoláson az is kiderül majd, hogy a Fradi a továbbjutása esetén hol játssza majd a selejtező második meccsét. A továbbjutásról itt is egyetlen összecsapás dönt majd.

Az UEFA szintén közzétette az Európa-liga selejtezőinek szűkített beosztását. Ebben a sorozatban három magyar csapat indulhat. A Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár.

A Honvéd együttese a 2-es kalapba kiemeltként került. A lehetséges ellenfelei: az ír Derry City, a finn Turku, vagy az észt Paide Linnameeskond együttese lesz. A Puskás Akadémia nem kiemeltként az 5-ös csoportba kapott besorolást. Itt a svéd FF Malmö, a szintén svéd Hammarby, vagy az albán Kukesi juthat a magyar csapatnak. A MOL-Fehérvár csapata kiemeltként vág neki a selejtezőnek a 10. csoportban. A fehérváriak a szlovén Mura, a litván Zalgiris Kaunas, vagy az ír Bohemian Dublin ellen játszhatnak.