Vágólapra másolva!
A svéd bajnok Djurgardens ellen kezdi meg szereplését a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Az ellenfélről és a sorsolásról a magyar bajnok három válogatott játékosa, a csapatkapitány Lovrencsics Gergely, Botka Endre és a kapus, Dibusz Dénes nyilatkozott a zöld-fehér klub honlapján.

„A Bajnokok Ligájában minden csapat kemény ellenfél, teljesen mindegy, hogy melyik országból érkezik, az adott ország bajnokáról van szó – kezdte a Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics.

Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb megfelelően felkészíti majd a csapatot. A selejtező előtt játszunk egy bajnokit az MTK Budapest ellen is, ez remek főpróba lehet. Örömteli, hogy hazai pályán játszhatunk majd" – mondta a válogatott védő.

Lovrencsics Gergely Forrás: Anadolu Agency/Sefa Karacan

Egy a cél: tovább szeretnénk jutni!" – mondta határozottan Botka Endre. „Egy nagyon erős felkészülési időszak végéhez közelítünk, úgy érzem, hogy a csapat remek formában van, az első selejtezőig ráadásul még egy tétmérkőzést is játszunk majd az NB I-ben. Külön öröm, hogy hazai pályán fogadhatjuk majd a svéd bajnokot. Készen állunk az idény kezdetére!" – tette hozzá.

"A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt – értett egyet társaival Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában. – Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni" – tette hozzá.