Messi különleges matracon alszik a BL-csata előtt

Lionel Messi Barcelona
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona against SD Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 22, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton este az FC Barcelona az olasz Napolit fogadja a Bajnokok Ligájában, és a szakmai stáb a rendhagyó körülmények között nem csupán a győztes taktika kigondolásával kell, hogy foglalkozzon.

A Nápolyban elért 1-1 után mindkét csapat jogos reményekkel fut ki a Camp Nou gyepére, igaz, a Barcelona az idegenben lőtt gólnak köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a kezdő rúgást.

A koronavírus-járvány miatt természetesen ez a mérkőzés is zárt kapus lesz, és miután a két csapat a pandémia által (Nagy-Britannia mellett) a legsúlyosabban érintett európai országokat képviseli, érthető, ha a szakmai stábok mindent megtesznek a játékosok egészségéért. A Napoli különgéppel érkezett Barcelonába, ahol a repülőtérről azonnal a csak számukra lefoglalt szállodába vitte őket a busz, ahol a küldöttség minden egyes tagja külön szobát kapott. A játékosoknak szigorúan meg van tiltva, hogy elhagyják a hotelt, kivéve persze, ha a csapat a stadionba megy.

A Barcelonánál is komolyan veszik a védekezést. A klub legnagyobb sztárja, Lionel Messi például az egész családja számára speciális matracokat szerzett be, amelyek a gyártó elmondása szerint nanorészecskéknek köszönhetően 99 százalékos hatékonysággal pusztítják el a koronavírust, és négy órán át fertőzésbiztossá teszik az ágyat, ha esetleg más is használnál a matracot.

Messit kollégája, az Atlético Madrid spanyol válogatott középpályása, a márka nagykövete, Saúl Niguez győzte meg a termék hasznosságáról. Az argentin sztár előbb csak egy próbaverziót vett a matracból, majd a családja minden tagja számára egyet-egyet.

Az FC Barcelon–Napoli BL-nyolcaddöntő visszavágóját szombaton este 21 órás kezdéssel rendezik a Camp Nouban (a találkozót az M4 Sport közvetíti), ekkor kiderül, hogy hogy aludt Lionel Messi. Ezzel egy időben Bayern München–Chelsea mérkőzést is rendeznek a bajor fővárosban (ezt pedig a Spíler 2 adja).