A tavalyi Copa América gólkirálya a Benficában folytatja karrierjét

Brasil e Peru na Final da Copa América no Rio de Janeiro COPA AMERICA brazil maracană rio de janeiro brasil peru FINAL bolsonaro daniel alves
Rio de Janeiro (RJ), 07/07/2019 - Copa América / Final / Brasil x Peru - Everton do Brasil durante comemoraçăo e recebeminto de troféu após partida contra o Peru jogo válido pela Final da Copa América no Estádio do Maracană no Rio de Janeiro neste domingo, 07. (Foto: Anderson Lira/Brazil Photo Press)
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott Éverton Soares a Benfica labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Egybehangzó brazil és portugál sajtóhírek szerint a 2019-es Copa América társgólkirálya a Flamengo korábbi edzőjének, Jorge Jesusnak a hívására vált klubot.

A 24 éves, 14-szeres válogatott támadó a perui Paolo Guerreróhoz hasonlóan három góllal zárta a tavalyi kontinensbajnokságot, a fináléban mindkét játékos eredményes volt. A döntőt a brazilok 3-1-re nyerték meg.

Éverton Soares a Copa gólkirályának járó trófeával Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/Anderson Lira

A Copa Américát követően a hajviselete miatt Hagymácskának (Cebolinha) becézett támadó ázsiója megnőtt ugyan, és kérőkből sem volt hiány, mégsem váltott. Sajtóbeszámolók szerint az akkor 40 millió euróra (13,8 milliárd forintra) taksált piaci értéknek várhatóan a felét fizeti ki most érte a Benfica.