Vágólapra másolva!
Ahogy mondani szokás, a Championship playoff döntője a világ legdrágább meccse, itt ugyanis egy meccsen dől el, hogy melyik csapat jut fel a Premier League-be, ezzel pedig minimum 135 millió fonttal lesz gazdagabb.

Két nyugat-londoni csapat, a Brentford és a Fulham csap össze kedd esete az utolsó feljutó helyért a Wembley-ben. A két csapat pályája mindössze négy mérföldre van egymástól. A Fulham 135, a Brentford 160 millió fonttal lehet gazdagabb a következő három év alatt a BBC számításai szerint, tehát nem túlzás azt állítani, hogy ez a világ legdrágább meccse.

A Brentford harmadik lett a másodosztályban, csak a jobb gólkülönbségével előzte meg a Fulhamet, amely negyedik lett.

A Brentford egy nyolcmeccses győzelmi szériát két vereséggel zárt le a bajnokság végén, ezzel elúszott a biztos feljutás lehetősége.

Ez lesz a kilencedik alkalom, hogy playoffban vívja ki a feljutást, de ez ilyen formában korábban egyszer sem sikerült.

Thomas Frank vezetheti vissza az élvonalba a Brentfordot Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Swansea elleni rájátszás-meccseket is beleértve a Said Benrahma, Bryan Mbeumo, Ollie Watkins trió 59 gólt szerzett, de a Darazsaknak van a második legjobb védelme is a ligában. A Brentford 1947-ben esett ki az élvonalból, azóta nem is járt ott, hamarosan egy 17 500 férőhelyes stadionba költözik a csapat.

A Fulham 13 szezon után, 2014-ben esett ki a Premier League-ből, 2018-ban pedig vissza is jutott, de egy év múlva jött az újabb kiesés. Thomas Frank csapata kétszer is legyőzte a szezonban Scott Parker Fulhamjét, de a döntő mindig egy másik meccs.

Scott Parkerrel kiesett a Fulham, de máris visszajuthat Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Brentford már három playoff-döntőt bukott el, ezek közül kettőt a Wembley, legutóbb a harmadosztályban 2013-ban.

A Fulham csatára, Aleksandr Mitrovic lett a Championship gólkirálya, de a Cardiff City elleni két elődöntős meccset kihagyta, azonban Parker szerint kedden már újra bevethető, ahogy Neeskens Kebano is lehetőséghez juthat.

Kezdés 20.45-kor, a meccset az Arena4 közvetíti.