Neymar visszatér? Megszólalt a Barcelona elnöke

TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT CAP HAND ON FACE THOUGHTFUL
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar reacts at the end of the French Trophy of Champions football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Rennes (SRFC) at the Shenzhen Universiade stadium on August 3, 2019. - Representatives of FC Barcelona went on August 13, 2019 to France to discuss with those of Paris of a possible return to Barça of the Brazilian star Neymar without the file changing significantly. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona klubelnöke szerint a katalán együttes a márciustól júniusig terjedő, négy hónapos időszakban 200 millió eurótól (69 milliárd forinttól) esett el. A PSG sztárjával, Neymarral kapcsolatban pedig úgy vélekedett, jelenleg lehetelten visszavinni a katalán sztárcsapathoz.

"Európában minden nagyobb klub hasonló nagyságrendben érintett. És

- mondta Bartomeu a Sport című lapnak. A klubvezér a 2020-21-es szezonról szólva hozzátette, hogy

1,1 milliárd eurós bevételre számítottak, de ennek talán a 30 százalékát érik majd el.

Josep Maria Bartomeu szerint négy hónap alatt 200 millió eurótól esett el a Barcelona Forrás: AFP/Lluis Gene

"Amennyiben nem javul a világban a járványhelyzet, akkor továbbra sem lesznek nézők a stadionokban, nem nyithatnak ki a múzeumok, a boltok,

így az a pénz, amire számítottunk, amivel terveztünk, továbbra sem jut el hozzánk" - közölte.

Hozzátette: mindez a klubvezetés részéről a közeljövőben a lehető legszigorúbb gazdálkodást követeli meg.

"Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mely beruházások nélkülözhetetlenek és melyeket halaszthatjuk" - mondta az elnök. Az ilyen beruházások közé tartoznak a nagy igazolási transzferdíjak is, Bartomeu ezekkel kapcsoltban is nyilatkozott.

Neymar egyelőre biztosan nem tér vissza Forrás: AFP/Franck Fife

"Neymar? A jelenlegi helyzetben lehetetlen a megszerzése, és a Paris Saint-Germain sem akarja őt eladni" - mondta a brazil játékos szerződtetéséről Bartomeu.

Neymar 2017 nyarán hagyta el a katalánokat, és igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért a PSG-hez. A támadóval kapcsolatban már tavaly nyáron is írtak esetleges barcelonai visszatéréséről, amelyből aztán nem lett semmi. A téma rövid ideig idén nyáron is terítékre került a sportsajtóban.

Sokáig az argentin Lautaro Martinez szerződtetése tűnt az FC Barcelona legnagyobb nyári fogásának - olasz sportlapok tényként közölték a megállapodást -, az Internazionale játékosának megszerzésére azonban egyre kevesebb az esély.

"A Barcelona egyeztetett az Interrel Lautaróról, de a tárgyalások megszakadtak. A helyzet nem igényelne nagy befektetést" - mondta.

Bartomeu azt is elárulta, hogy

fegyelmi eljárást indítottak a Juventushoz szerződött Arthurral szemben, miután a brazil középpályás nem tért vissza vakációjáról.

Arthur nem tért vissza a Barcához Forrás: goal.com

"Megállapodtunk vele abban, hogy amíg a Bajnokok Ligájában véget nem ér a szereplésünk, addig nálunk marad és játszik. A segítségünkre lehetne" - mondta Bartomeu. A katalánok szombaton a Napolit fogadják a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, a februári első meccs 1-1-gyel zárult.

Arthur ragaszkodott ugyan a katalán klubhoz - ezt nyilatkozataiban többször jelezte is -, a Barcelona viszont azon játékosok közé sorolta, akiket nyáron adott esetben csereügyletbe lehetne bevonni.

A brazil középpályás így került a Juventushoz, amelytől a katalánok megszerezték a bosnyák Miralem Pjanicot. Mindkét játékos hivatalosan szeptember első napjától kerül új csapatába.

A Barcelona az újrakezdést követően hullámzóan teljesített a bajnokságban, így végül a második helyen zárt a nagyot hajrázó Real Madrid mögött.