Vágólapra másolva!
Lemondott az FC Viitorul Constanta menedzseri posztjáról Gheorghe Hagi, miután csapata odahaza kikapott a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól.

Az 55 éves Hagi - aki a klub tulajdonosa is - vasárnap este közölte, továbbra is a Gheorghe Hagi Futballakadémiánál marad, ahol a technikai igazgató mellett gyerekek és serdülők képzésével kíván foglalkozni.
Hozzátette, Gheorghe Popescu klubelnökkel már a következő napokban új vezetőedzőt keresnek a Viitorulnak, hogy az új szakvezetőnek legyen ideje megismerni a csapatot a Liga 1 következő szezonja előtt.

Hagi edzői pályafutásának egyelőre vége Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A lemondás okairól a 124-szeres válogatott Hagi nem nyilatkozott, de az egy nappal azt követően történt, hogy a konstancai csapat hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett a Sepsi OSK-tól a román bajnokság rájátszásának alsóházában. Hagi csak azt említette meg, hogy a csapat kispadján 2014 és 2020 között edzői karrierje legszebb pillanatait élte meg.

Felidézte: a Viitorullal megnyerték a román bajnokságot, kupát és szuperkupát.

Általános meglepetést szerzett a Viitorul azzal, hogy az idei bajnokságban kimaradt a hat legjobb csapat rájátszásából, és a nyolccsapatos alsóházba került. Ott rendkívül kiélezett a küzdelem a kiesés elkerüléséért. Csak a Viitorul és a nagyszebeni Hermannstadt jövő évi Liga 1-es szereplése biztos, a Chindia Targoviste pedig biztos kieső. A Sepsi OSK négy másik csapattal küzd a kiesés ellen.