FA-kupa-döntő: a Chelsea ellen mentheti meg a szezonját az Arsenal

fbl Horizontal, Arsenal, Chelsea
Chelsea's German defender Antonio Rudiger (R) vies with Arsenal's French striker Alexandre Lacazette (C) during the English Premier League football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on January 21, 2020. - The match ended in a draw at 2-2. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea megkoronázhatja, az Arsenal pedig megmentheti szezonját azzal, hogy megnyeri a labdarúgó angol FA-kupa döntőjét, amelyet szombaton rendeznek a londoni Wembley Stadionban.

A Chelsea remek idény után a negyedik helyen végzett a Premier League-ben, s ezzel indulási jogot szerzett a Bajnokok Ligája következő idényére. Amennyiben győz a fináléban, története során kilencedszer hódítja el a trófeát.

Tavaly is játszott egymással fináléban a két együttes, akkor

az Európa-liga-döntőben 4-1-re nyert a Chelsea, amelyet nehezen felejtenek el az Arsenalnál.

Lacazette mindig hatalmasat küzd a Chelsea védőivel Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

„Talán a leghosszabb repülés volt Bakuból hazafelé, amelyet valaha átéltem. Senki nem beszélt, nagy volt a csend. Amikor elveszítesz egy döntőt, nehéz beszélgetni, mindenki nagyon csalódott volt. Remélhetőleg, azok,

– mondta a találkozó előtt Alexandre Lacazette.

A fővárosi rivális csupán a nyolcadik lett a bajnokságban, így lemaradt az európai kupákról, és

csak akkor indulhat - az Európa-ligában -, ha megnyeri a szombati összecsapást.

Ha a Chelsea nyeri a döntőt, akkor a bajnokságban hetedik helyen végzett Wolverhampton Wanderers szerepelhet majd az El-selejtezőben.

Mason Mount azon lesz, hogy az Arsenal ezt a döntőt is elbukja Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

„Nem volt sima szezon a mostani, nehéz pillanatok is voltak, de minden alkalommal felálltunk. Megmutattuk, hogy a csapatban megvan a győztes mentalitás. Amikor nagy játékokra volt szükségünk, akkor sikerült jól teljesíteni.

Biztos vagyok benne, hogy a hazai küzdelmeket sikerül trófeával zárnunk" – árulta el Mason Mount.

Az FA Kupa csúcstartója az Arsenal, amely eddig 13-szor diadalmaskodott a sorozatban. A szombati döntő 18.30-kor kezdődik.

FA-kupa-döntő
18.30: Arsenal-Chelsea

Várható kezdőcsapatok:

Arsenal: Martinez - Maitland-Niles, Holding, Luiz, Tierney - Xhaka, Ceballos, Saka, Pepe - Lacazette, Aubameyang

Chelsea: Caballero - Azpilicueta, Rüdiger, Zouma - James, Kovacic, Jorginho, Alonso - Mount, Giroud, Pulisic