Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City edzője elmondta, melyik csapat volt a legjobb, amellyel pályafutása során találkozott.

A Barcelonával három bajnoki címet, két Király-kupát és két BL-trófeát nyerő Guardiola óriási csatákat vívót José Mourinho Real Madridja ellen, a katalán szakember azonban mégsem a Barca ősi riválisát nevezte meg legkeményebb ellenfélként, hanem Jürgen Klopp Liverpoolját, amely tavaly Bajnokok Ligáját nyert, idén pedig 18 pontos előnnyel zárt az élen a Premier League-ben.

„A karrierem legkeményebb ellenfele a tavalyi és az idei Liverpool volt. Ha hagyod, hogy irányítsák a játékot, lezárják a területek és nincs hova menekülni. Rendkívül gyorsan visszazárnak, taktikailag pedig rendkívül felkészültek.

– mondta a DAZN-nak Guardiola, aki pályafutása során 19-szer meccselt Klopp ellen, ebből csak nyolcszor tudott győzni, kétszer döntetlenre végzett, kilencszer pedig kikapott.

Klopp az egyetlen edző, aki ellen Guardiolának negatív a statisztikája Forrás: AFP/Ian Kington

A Manchester City jövő pénteken a Zinédine Zidane vezette Real Madridot fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén. Guradiola csapata február végén 2-1-re nyert Madridban, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

„Zidane sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, mellette pedig kétszer spanyol bajnok is lett a Barcelonát megelőzve.

– intett óvatosságra Guardiola, aki csapata továbbjutás esetén a Juventus-Lyon párharc győztesével játszik a negyeddöntőben.