Megszületett a döntés a Manchester City kizárásával kapcsolatban

fbl Horizontal
Manchester City fans cheer before the start of the English FA Community Shield football match between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium in north London on August 4, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Manchester City csapatát még korábban az UEFA kétéves eltiltással büntette a nemzetközi kupasorozatokra vonatkozóan a pénzügyi fair-play szabályok megsértése miatt. A klub februárban fellebbezett a svájci székhelyű Sportdöntőbíróságnál (CAS), amely hétfőn az angolok számára kedvező döntést ismertetett.

A CAS végső ítélete a mérvadó a nemzetközi kupaeltiltás ügyében, így biztosan kijelenthető, hogy a következő idényben is ott lesz a Bajnokok Ligájában a Premier League második helyezett csapata, a Manchester City.

A CAS hétfői indoklása szerint a klub nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, ugyanakkor tízmillió eurós büntetést szabott ki az egyesületre, amiért a vizsgálat során nem működött együtt az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA). A CAS tehát törölte a klub kétéves eltiltását és a pénzbüntetést is csökkentette 30-ról 10 millió euróra.

A Manchester Citynél természetesen örömmel fogadták a hírt.

A City a BL nyolcaddöntőjében az első meccsen 2-1-re nyert a Real Madrid ellen, idegenben, így jó esélyekkel várhatja az augusztusi visszavágót.