Társoldalunk:

A 96. percben bukott fontos pontokat a Manchester United - videó

2020.07.13. 23:32

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójának hétfő esti összecsapásán a Manchester United hiába fordított hátrányból felállva, a Southampton a 96. percben szerzett góllal pontot mentett idegenben (2-2). 

A Manchester United kiváló formában várta az összecsapást, az elmúlt négy meccsét egyaránt megnyerte, de a Southampton sem volt rossz formában, két fordulóval korábban például a Manchester Cityt győzte le 1-0-ra.

A meccset a vendég együttes kezdte jobban, a 12. percben Ings vette el a labdát Pogbától, majd Redmond balról középre passzolt, az üresen érkező Stuart Armstrong öt méterről a kapuba lőtt.

Azonban nem sokáig örülhetett a Southampton: a 20. percben Martialt a kapunak háttal állva készítette le a labdát Marcus Rashfordnak, aki nyolc méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A 23. percben pedig már az MU-nál volt az előny, Bruno Fernandes passza után Anthony Martial 12 méterről a jobb felső sarokba lőtt.

A hátralévő időben is akadtak még lehetőségek, de újabb gól már nem esett, így 2-1-s hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A Manchester United nagy lépést tehetett volna a BL-indulás feléForrás: AFP/Clive Brunskill

A második félidő már jóval kevesebb eseményt hozott, a Manchester United az előnye megtartására törekedett, míg a vendég együttesben nem volt igazi áttörő erő. A 70. percben végleg lezárhatta volna a meccset a Solskjaer-csapat. de Martial lekészítése után Rashford ziccert rontott. 

Sokáig úgy nézett ki, hogy a hátralévő időben a Southampton sem tudott gólt szerezni, de végül a 96. perc tartogatta az igazi drámát: bal oldali szöglet után Bednarek csúsztatott, majd a csereként beálló Michael Obafemi közelről a kapuba kotorta a labdát.

A Manchester United fontos két pontot vesztett a BL-indulásért folytatott harcban, a döntetlennel az 5. helyen áll.