Társoldalunk:

A Real Madrid orvosai segítettek a sérült bírónak - videó

2020.07.11. 08:45

Ritkán látható jelenet szemtanúi lehettek a tévénézők pénteken késő este a Real Madrid–Alaves spanyol bajnoki mérkőzésen, amikor Jesús Gil Manzano játékvezető megsérült.

A 36 éves rutinos FIFA-bíró a 29. percben kapott a bokájához, majd leült a gyepre, és jelezte, hogy segítségre lenne szüksége, ami gyorsan meg is érkezett: a hazai csapat, azaz a Real Madrid orvosi stábja sietett a segítségére:

Az Alavés elleni 2-0-s győzelemmel a Primera Divisiónt már négy pont előnnyel vezető madridiak egészségügyi stábjának igyekezetére a rivális (és második helyen álló) Barcelonánál is felfigyeltek, és nem hagyták ki a lehetőséget, hogy odaszúrjanak a fővárosiaknak: ennél jobb forgatókönyvet nem lehetett volna írni, áll a kép fölött.

Spanyolországban az ellenfelek közül sokan gondolják, hogy a Realt segítik a játékvezetők, javukra megítélt vitatható büntetőkkel, vagy éppen ellenük be nem fújt egyértelmű esetekkel, és még számos módon. Nem csoda, hogy a szurkolók azonnal kihasználták a szituációban rejlő humorforrást is.

"Megsérült a játékvezető, az orvosi stábunk veszi kezelésbe. Miért érzem ezt teljesen nyilvánvalónak a Real Madrid részéről?" – teszi fel a kérdést egy Real-drukker.

"Megsérült egy Real Madrid-játékos, ami komoly érvágás a csapatnak, hiszen a játékvezetőről van szó" – írta a Twitteren egy rivális drukker.

"Szörnyű! Kit fog most becserélni a Real Madrid?" – rémüldözött egy harmadik. Ő megnyugodhatott, amikor a negyedik játékvezető, Hector Rodríguez játékra jelentkezett.