A PSG korábbi edzője irányíthatja a spanyol sztárcsapatot

563787873 Horizontal
Paris Saint-Germain's French head coach Laurent Blanc looks on during the French L1 football match between Bordeaux and Paris (PSG) on May 11, 2016 at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux, southwestern France. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT / AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Laurent Blanc a fő várományosa a Valencia vezetőedzői posztjának a L'Equipe szerint.

A francia szaklap úgy tudja, hogy a spanyolul is beszélő, 54 éves szakember lehet a befutó a La Ligában középcsapattá szürkült együttesnél, amelynek spanyol szakvezetőjét, a tavaly szeptemberben kinevezett Albert Celadest június végén menesztették posztjáról.

Blanc lehet a Valencia új szakvezetője Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A Valencia a koronavírus-járvány miatti leállásig Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban volt, az újrakezdés óta lejátszott mérkőzéseken azonban lecsúszott a kilencedik helyre, s elvesztette esélyét a BL-szereplésre.

Laurent Blanc, a korábbi 97-szeres válogatott, világbajnok védő 2010 és 2012 között a francia nemzeti együttes szövetségi kapitánya volt, klubedzőként pedig a Paris Saint-Germaint irányította 2013-tól 2016-ig. Játékosként Spanyolországban is megfordult: az 1996/97-es idényben az FC Barcelonában futballozott.