Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője nem tud magyarázatot adni arra, hogy lehet az, hogy csapata idénybeli kilencedik vereségét is elszenvedte vasárnap a Premier League-ben.

A City a 33. fordulóban a Southampton otthonában kapott ki 1-0-ra, a győztes gólt Che Adams szerezte a 16. percben, aki 40 méterről emelt Ederson kapujába.

Guardiola a mérkőzés után megvédte kapusát, valamint arról is beszélt, hogy értetlenül áll a sok vereség előtt.

- mondta a spanyol tréner, miután kollégája, a Southampton mestere, Ralph Hasenhüttl elárulta, hogy a taktikájuk része volt Ederson folyamatos távoli "tesztelése", mivel sokat mászkál ki a kapujából.

Pep Guardiola mostanában sokat törheti a fejét Forrás: Anadolu Agency/Burak Akbulut

"Általánosságban jól játszunk, sőt, több mint jól, ez mégsem elég mostanában a győzelemhez. Pedig azt sem mondhatjuk, hogy hadilábon állunk a gólszerzéssel, hiszen ebben vezetjük a Premier League-et. Rengeteg lehetőséget dolgozunk ki. Nem is kapunk sok gólt, az engedett lehetőségek számában szintén mi vagyunk a legjobbak a bajnokságban.

Igazából én sem tudom, mi lehet a probléma"

- kesergett Guardiola, aki azt is megjegyezte, hogy továbbra is maximálisan bízik a jelenlegi keretben és abban, hogy ki tudják javítani a hibákat.