Társoldalunk:

Hihetetlen öngól is kellett a Werder Bremen Bundesligában maradásához - videó

2020.07.06. 22:45

Az osztályozó párharc első találkozója a Werder Bremen otthonában 0-0-s döntetlennel ért véget. Így a hétfő esti visszavágóra maradt a kérdés, hogy a másodosztályú Heidenheim jut fel a Bundesligába, vagy megőrizhetik a brémaiak az első osztályú tagságukat, és tovább írhatják a történelmet, mint a legtöbb élvonalbeli meccsel rendelkező német klub. A mérkőzés végül 2-2-s döntetlennel, és így idegenben lőtt góljainak köszönhetően Werder Bremen sikerrel ért véget.

Mindössze három percet kellett várni a meccs első góljára, amely egy ritkán látható hatalmas öngól volt. A szerencsétlen találat szerzője a korábban a brémai utánpótlásban is megforduló Norman Theuerkauf volt, aki így lényegében vezetéshez jutotta egykori együttesét.

Az első félidőben már nem volt több gól, ugyanakkor a Heidenheimnek nem voltak veszélyes lehetőségei. Nem úgy a második 45 perc elején, amikor többször is egyenlíthettek volna, de nem tudtak élni a helyzeteikkel.

A Werder az első percek zavarodottsága után összeszedte magát és próbálta a talán mindent eldöntő második gólját megszerezni.

Az alapvetően zárt kapus összecsapás érdekes jelenete volt, amikor a 66. percben azt láthattuk, hogy a biztonságiak kivezetnek több tucat szurkolót a lelátókról.

A 85. percben aztán a hazaiaknál Tobias Mohr eresztett meg egy hatalmas lövést, amely a kapufán csattant, és pont a jó helyen álló csapattárs, Tim Kleindienst lábára, majd onnan a kapuba pattant, ezzel 1-1-re módosult az eredmény.

A mérkőzés itt még nem ért véget, mert a 94. percben Ludwig Augustinsson is betalált a vendégektől, így 2-1-re módosítva az állást a Werder Bremennek.

A 97. percben aztán jött még egy, utolsó csavar a találkozón, tizenegyeshez jutott a Heidenheim, és Tim Kleindienst megszerezte saját maga és csapata második gólját a meccsen.

A büntető után már nem maradt idő semmire, így a 2-2 azt jelentette, hogy a Werder Bremen idegenben lőtt góljainak köszönhetően a 2020/2021-es szezont is a Bundesligában kezdheti majd meg.