Nem kell semleges helyszínen rendezni a BL-nyolcaddöntők visszavágóit

fbl Horizontal
A general view of play and the empty stands during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on June 17, 2020. - The Premier League makes its eagerly anticipated return today after 100 days in lockdown but behind closed doors due to coronavirus restrictions. (Photo by Dave Thompson / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A portugál A Bola című lap értesülései szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken fogja bejelenteni, hogy a négy még függőben lévő Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóit mégsem semleges helyszínen fogják megrendezni.

A négy mérkőzést (Manchester City–Real Madrid, FC Barcelona–Napoli, Juventus–Lyon és Bayern München–Chelsea) eredetileg két portugál városban, Portóban és Guimaresben rendezték volna meg augusztus 7-én és 8-án. A portugál lap értesülései szerint azonban a Manchester City és a Barcelona vezetősége olyan nyomást helyezett az UEFA-ra, hogy a szervezet végül beadta a derekát, és a negyeddöntők pénteki sorsolásával egy időben be fogja jelenteni, hogy a négy házigazda klub valóban vendégül láthatja ellenfelét.

A párharcok közül a Bayern és a Chelsea csatája tűnik egyedül lefutottnak, hiszen az időközben zsinórban nyolcadik, összességében 30. bajnoki címét, valamint egy újabb kupagyőzelmet ünneplő, bombaformában lévő bajorok 3-0-ra nyertek Londonban.

A másik három párharc viszont egyáltalán nem ilyen sima: a Juventus 1-2-es hátrányban fogadja a Lyont, a Barca az idegenbeli 1-1 után a Napolit, míg a City 2-1-es előnyről várhatja a spanyol bajnokságban a katalánokat megelőző Real Madrid látogatását. Az A Bola szerint különösen a City kampányolt a saját stadionja mellett attól tartva, hogy a semleges pálya inkább a Realnak kedvezne.

A Citynél úgy érzik, csak az Etihadban mehetnek biztosra a Real Madrid ellen Forrás: AFP/Dave Thompson

A labdarúgó BL egy zárótornával ér véget, erre Lisszabonban kerül majd sor augusztus 12. és 23. között. A negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már a nyolc közé jutott.