Társoldalunk:

A Barcelona elnöke szerint Messi náluk akarja befejezni a karrierjét

2020.07.06. 12:31

Josep María Bartomeu, az FC Barcelona elnöke szerint nem kérdés, hogy a klub történetének legjobb játékosa, Lionel Messi hol szeretné befejezni a pályafutását.

A hatszoros aranylabdás argentin szupersztár távozásáról a hangok azt követően erősödtek fel, hogy kiderült, megszakadtak a szerződéshosszabbítási tárgyalások a klub és Messi képviselői között. Amire csak ráerősített, hogy spanyol lapinformációk szerint Messi és a labdarúgó-csapat több hangadója is összeszólalkozott Quique Setién vezetőedzővel a Celta Vigo elleni idegenbeli 2-2-es döntetlen után.

A klubelnök most igyekezett rövidre zárni a Messi körül zajló találgatásokat, és határozottan kijelentette, hogy az argentin szupersztár maradni fog.

"Nem akarok belemenni a részletekbe, de Messi már számos alkalommal megerősítette, hogy Barcelonában szeretné befejezni a profi pályafutásátszögezte le Bartomeu, hozzátéve, hogy több játékossal is folynak a Messiéhez hasonló tárgyalások. – Messi maradni akar, és innen akar visszavonulni. Addig azonban még sok év van hátra, azaz még nagyon sokáig élvezhetjük a játékát."  

A bajnokságban 22 gólnál és 20 gólpassznál járó Lionel Messi a Villareal elleni vasárnapi 4-1-es győzelem során mindennel meg volt elégedveForrás: AFP/Jose Jordan

Bartomeu elnök a nagy rivális, Real Madrid hétvégi győzelméről, illetve a videobíró (VAR) használatáról is szót ejtett, ha már szót kapott. Emlékezetes, hogy a Real Madrid szombaton egy videózás után megadott büntetővel nyert az Athletic Bilbao otthonában, mégpedig úgy, hogy a baszkoknak - ugyancsak videózás után - nem adtak megy egy tizenegyest.

"Láttam a Bilbao elleni meccsüket, és nem szeretek ilyet mondani, de újra csak azt kell mondjam, hogy nem úgy használják a VAR-t, ahogy kellene. Mióta újraindult az idény jól látszik az eredményekből, hogy nem egyenlő mércével mérik a csapatokat, mert valahogy mindig ugyanannak a csapatnak kedveznek a döntések.

A Real Madrid edzője, Zinedine Zidane joggal érezte magát megszólítva, de újságíróknak csak annyit mondott, hogy rettentően fárasztja, hogy minden győzelmük után magyarázkodnia kell. A spanyol élvonalbeli bajnokságból még négy forduló van hátra, és a Real Madrid négy pont előnnyel vezet a címvédő Barcelona előtt.