Akár otthon is fogadhatja a City a Realt a BL-visszavágón

Guardiola
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (L) and Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola greet each other at the end of the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between Real Madrid CF and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 26, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City fogadhatja saját stadionjában a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc visszavágóján.

A brit kormány bejelentése szerint ugyanis "kiválasztott sportsztárok" mentesülnek a karanténintézkedések alól.
Az általánosan érvényes rendelkezés miatt - amely a legtöbb Nagy-Britanniába érkező utazó számára kéthetes karantént ír elő - felvetődött annak a lehetősége, hogy semleges pályára kényszerül a City, amely 2-1-es előnyt szerzett február végén Madridban. A még függőben lévő négy párharc visszavágójának helyszínét illetően egyébként még nem határozott az európai szövetség.

Guardioláék Madridban 2-1-es előnyt szereztek Forrás: AFP/Javier Soriano

A vasárnap bejelentett brit könnyítés többek között nemzetközi futballra, golfra, sznúkerre és krikettre, valamint a Forma-1-re vonatkozik.

Az érintettek egyfajta "buborékban" laknak és versenyeznek majd, szigorú protokoll betartásával, amellyel minimálisra lehet csökkenteni az érintkezést a koronavírus-járványban.

A labdarúgó BL zárótornával ér véget, erre Lisszabonban kerül majd sor augusztus 12. és 23. között. A negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már a nyolc közé jutott.