Ronaldo utódját magához láncolta az Arsenal

London, 2019. október 3. Gabriel Martinelli, az angol Arsenal játékosa ünnepli a belga Standard Liege elleni gólját a labdarúgó Európa-liga második fordulójában, az F csoportban játszott mérkőzésen a londoni Emirates stadionban 2019. október 3-án. MTI/EPA/Andy Rain
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Arsenal bejelentette, hogy hosszú távú szerződést kötött a 19 éves Gabriel Martinellivel, aki az idei szezonban valósággal berobbant az észak-londoni csapatban.

„Nagyon örülök neki, hogy elkötelezhettem magam egy ilyen nagy klub mellett, és szeretnék köszönetet mondani az Arsenalnak és a szurkolóknak a fantasztikus évért.

– nyilatkozta a 19 éves támadó, akit tavaly nyáron 6,7 millió euróért igazolt az Arsenal, de a piaci értéke mára már legalább a négyszeresére nőtt.

Gabriel Martinelli az Arsenal jövője Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

„Boldog vagyok, hogy Gabi új szerződést írt alá velünk.

Nagyon tehetséges fiatal játékos, aki teljesítményével és a hozzáállásával lenyűgözött minket.

Várjuk, hogy felépüljön, és figyelemmel kísérhessük a fejlődését" – tette hozzá Mikel Arteta, az Arsenal edzője.

A 19 éves brazil támadó 2017 novemberében mutatkozott be a Sao Pauló-i Ituanban, amelyben 34 meccsen 10 gólt szerzett. Tavaly az év újoncának választották és bekerült az év csapatába a paulista állami bajnokságban.

Martinellire a brazil válogatottnál is felfigyeltek, a Copa América előtt meghívót kapott a bő keretbe, de a kontinensbajnokságra nevezett 23 játékos közé nem került be.

Tavaly nyáron érkezett az Arsenalba, kezdetben úgy tűnt, hogy egy ideig csak az utánpótláscsapatban fog lehetőséget kapni, de a tehetségével elkápráztatta a szakmai stábot.

Az idei szezonban 26 mérkőzésen 10 gólt lőtt és négy gólpasszt adott. A belga Standard Liege elleni Európa-liga-mérkőzésen 10-es osztályzatot kapott a futball-statisztikákkal foglalkozó whoscored nevű portáltól.

„Mi, brazilok nagyon izgatottak vagyunk a jövőjével kapcsolatban. Óriási tehetség, és ezt már tizennyolc évesen is bizonyította.

Ronaldóra emlékeztet, aki az első Európában játszott szezonjában 30 gólt szerzett, és az emberek arra gondoltak: ki ez a 18 éves brazil gyerek?

Vonzza a labdát, gyors, nincs benne félelem, függetlenül attól, hogy milyen játékosokkal vagy csapatokkal találkozik – ez a hozzáállás is nagyon hasonlóvá teszi őket. Csak a labda kell nekik, mindig gólt akarnak szerezni. Ronaldo a világ legjobbja volt a maga idejében – és Martinelli is az lehet" - nyilatkozta az aranylabdás Ronaldinho a honfitársáról, és úgy véli, Martinelli hamarosan bemutatkozhat majd a brazil válogatottban is.

Martinelli az újrainduló szezonban viszont már nem léphet pályára, ugyanis meg kellett műteni a bal térdét.