Vágólapra másolva!
Egy héttel ezelőtt a holland világbajnoki ezüst- és bronzérmes Arjen Robben bejelentette, hogy egy évvel a visszavonulását követően visszatér a futballpályára, és egyéves szerződést kötött nevelőegyesületével, az FC Groningennel. Robben után most egy másik holland legenda is a visszatérésen töri a fejét: a tavaly augusztusban visszavonuló Wesley Sneijder azt fontolgatja, hogy magára ölti szülővárosa csapatnak, az Utrecht FC-nek a mezét.

„Mindig jó kapcsolatban voltunk, így a visszatérésének lehetőségét is megvitattuk.

– nyilatkozta a NU.nl-nek Jordy Zuidam, a klub technikai igazgatója.

Így festettek a nagy öregek 15 évvel ezelőtt: Robben, Van Persie és Sneijder Forrás: AntiqueFootball/Twitter

A hír hallatán az Utrecht fanatikus szurkolói is fellelkesedtek. A klub zászlójával és görögtüzek begyújtásával kérték Sneijdert, hogy karrierje során először öltse magára szülővárosa csapatának a mezét.

Sneijder az Ajaxban kezdte karrierjét, ahol 2003 februárjában 18 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban. 2007 augusztusában a Real Madrid 27 millió euróért vette meg, amivel akkor minden idők második legdrágább holland focistája lett. Két szezont töltött a spanyol fővárosban, ahol az első idény végén bajnok lett a csapattal, a következő szezonra viszont egy súlyos sérülés rányomta bélyegét.

2009 nyarán Milánóba igazolt, ahol José Moruinho Interjének lett a játékmestere. A kék-feketék nem kis meglepetésre triplázni tudtak a szezon végén, első olasz csapatként nyerve meg ugyanabban az idényben a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját. Innen a török Galatasarayhoz vezetett az útja, ahol két bajnoki cím mellett három-három török kupát és szuperkupát nyert, majd utolsó idényét a katari al-Gharafánál töltötte.

Sneijder az utolsó válogatott meccse után családjával nézhette meg legszebb pillanatait a válogatottban, a pálya közepén Forrás: AFP/Koen Van Weel

A holland válogatottban 134 mérkőzésen lépett pályára. A 2010-es világbajnokságon ezüstérmes és társgólkirály lett, míg a 2014-es vb-n bronzérmet nyert a holland csapattal.