Újabb csúcsra vágyik a japán korrekorder focista

Miura Kazujosi
Yokohama's Kazuyoshi Miura waves his hand after the J2 League match against Fagiano Okayama at Nippatsu Mitsuzawa Stadium in Kanagawa Prefecture on November 10, 2018. Yokohama won by 2-1.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Újabb rekordra vágyik Miura Kazujosi, a japán élvonal történetének legidősebb labdarúgója.

A Kazu királynak becézett 53 éves futballista nem az egyetlen a feljutott FC Jokohama keretében, aki a J-Liga legidősebb gólszerzője szeretne lenni, mivel a 42 esztendős Nakamura Sunszuke szintén szeretné megdönteni Zico csúcsát. A brazil legenda 1994-ben 41 évesen, 3 hónaposan és 12 naposan volt eredményes a szigetország elsőosztályú bajnokságában.

"Szabadrúgásból szeretnék betalálni - legalább háromszor - jelentette ki Nakamura, aki rögzített helyzetből eddig 24-szer volt eredményes, ami szintén csúcs a J-Ligában. - Szeretném néhány hónapig tartani a rekordot, aztán Kazu is betalál, amivel megdönti a csúcsot, amelyet ezután soha senki nem fog felülírni".

Újabb rekordra vágyik Miura Kazujosi Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Keita Iijima

A két veterán nem számíthat túl sok játékidőre, de vezetőedzőjük szerint nem csak erővel lehet mérkőzéseket nyerni, szükség van tapasztalatra is.

Az FC Jokohama 2007 után jutott vissza a japán élvonalba, melynek második fordulójában szombaton a Consadole Szapporó együttesével találkozik. A J-Liga 2020-as idénye február végén rajtolt, de a koronavírus-járvány miatt szünetelt, és most négy hónappal később folytatódhat.

Miura 2017-ben 50 évesen és 7 naposan lépett pályára egy bajnokin, ezzel megjavította a legendás Sir Stanley Matthews csúcsát, és jelenleg ő a legidősebb profi futballista. A korrekorder 89 válogatott mérkőzésén 55-ször volt eredményes, de sosem szerepelt világbajnokságon. Pályafutása 1986-ban indult, megfordult többek között a brazil Santosban, Palmeirasban és Coritibában, továbbá a Genoában, a Dinamo Zagrebben és a Sydney FC-ben is, 2005 óta viszont az FC Jokohamát erősíti.