Társoldalunk:

Az Atalanta nyerte a rangadót, a Napoli lemondhat a BL-ről - videó

2020.07.02. 21:28

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétközi, 29. fordulójában az Udinese 2-0-ra győzött az AS Roma otthonában, míg az Atalanta 2-0-ra nyerte a Napoli elleni rangadót hazai pályán, így továbbra is hibátlan az újrakezdés óta Gian Piero Gasperini együttese.

A bergamói csapat támadójátéka továbbra is nagyon hatékony, a vasárnapi 3-2-es udinei győzelmével már nyolcvan szerzett gólnál tartott, Közel kétszer annyiszor volt eredményes, mint a Napoli, miközben a kapott gólokat tekintve majdnem ugyanúgy állnak. A meccs előtt tizenkét ponttal többet is gyűjtött, ráadásul minden sorozatot, barátságos mérkőzést is figyelembe véve egymás után kilenc összecsapást nyert meg, legutóbb február elején játszott döntetlent.

Az elmúlt évek egymás elleni eredményeit tekintve viszont nagyjából kiegyenlített volt a mérleg. Ősszel, Nápolyban 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzésük. A csütörtöki összecsapás első félidejében az Atalanta birtokolta többet a labdát, de a kaput eltaláló lövésekben a Napoli állt jobban. Az első 45 percben gól nem esett, viszont egy sajnálatos sérülés történt: a 24. percben Gómez csavart a tizenhatos bal sarkáról egy szabadrúgást, Ospina nagyot védett, de közben ütközött a csapattársával, ezért ápolni kellett a kapust. A kolumbiai játékos fejét bekötötték, és nem is tudta folytatni a játékot, a 30 percben hordágyon vitték le.

A második félidőt kiválóan kezdte a hazai együttes, amely tíz perc alatt eldöntötte a legfontosabb kérdéseket. A 47. percben Alejandro Gómez jobb oldali beadását Pasalic nyolc méterről csúsztatta a kapu jobb oldalába.

Az 55. percben pedig már két góllal vezetett az Atalanta, Gosens kielnc méterről, senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába.

A Napoli becsülettel ment előre kétgólos hátrányban, Gattuso cserékkel is próbálta felrázni a csapatát, de az Atalanta okosan tartotta az előnyét. A 4. helyen álló bergamói csapat így már 15 ponttal előzi meg a 6. Napolit, amely kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt nagyjából le is mondhat a BL-álmokról. 

A másik csütörtöki mérkőzésen az Udinese 2-0-ra győzött az AS Roma otthonában. A fővárosiak az argentin Diego Perotti kiállítása miatt több mint egy órát emberhátrányban töltöttek, de így is többet birtokolták a labdát, többet kísérleteztek, és többször találták el ellenfelük kapuját (6-3), mint a vendégek, mégis kikaptak.

Az Udinese legutóbb január elején nyert bajnoki meccset idegenben.

Serie A, 29. forduló:
Atalanta-SSC Napoli 2-0 (0-0)
AS Roma-Udinese 0-2 (0-1)