Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2019-2020-as idénye a Ferencváros magabiztos címvédésével ért véget, míg a Kaposvár és a Debrecen búcsúzott az NB I-től. A nemrég véget ért magyar futballév is számtalan érdekességet, fantasztikus gólokat tartogatott. Az eltévedt Ferrari-szurkolótól, a kispesti Gazdag Dániel fantasztikus góljain, a Paks támadjanak, Böde Dánielnek a kiállításain és a „pelenkás" nyilatkozatán át egészen a Fradi-fiesztáig. Íme, a magyar bajnokság legemlékezetesebb pillanatai a mögöttünk hagyott szezonból.

Rögtön az első fordulóban volt már olyan történet, amely nem gyakran fordul elő sehol a világban. Igaz, ebben az esetben nem a pályára, hanem a lelátóra volt érdemes figyelni. A Nemzeti Sport munkatársa kapta le, ahogy az Újpest-Puskás Akadémia meccsen

szunyókált egy jót a Ferrari-szurkoló, aki alaposan eltévedhetett.

A 2. fordulóban már a pályán is akadtak bőven érdekességek, amelyek közül egy diósgyőri gólt érdemes kiemelni. A DVTK bár kikapott az Újpesttől (2-1), Tajti Mátyás hat méterről elvégzett közvetett szabadrúgásából lőtt gólt a lila-fehéreknek egy érdekes szituációt megelőzően.

Ahogy ezen a meccsen

az újpesti Nwobodo Obinna fantasztikus találata is emlékezetes volt.

A következő körben szinte mindenki Cseri Tamás fantasztikus találatáról beszélt.

A Mezőkövesd középpályása óriási gólt szerzett 23 méterről a Puskás Akadémia ellen.

Ezzel a góllal nemcsak a forduló, de az év legszebb találatai közé is bejelentkezett. Ez a gól ráadásul három pontot ért a borsodi csapatnak.

A Kisvárdánál sem unatkoztak ebben az időszakban, ugyanis a mexikói CD Guadalajara szurkolói ellepték a magyar csapat Facebook-oldalát. Feltehetőleg azért, mert a magyar együttes címere nagyon hasonlít a mexikói együttes emblémájára.

A képre kattintva lehet megtekinteni a hozzászólásokat.

A 4. forduló is tartogatott egy gólt, amely akár az év legszebb találata is lehet.

A zalaegerszegi Devecseri Szilárd, a Kaposvár elleni idegenbeli siker (0-4) alkalmával lőtt igencsak emlékezetes gólt.

A háromszoros válogatott játékosnak ez volt a második gólja az élvonalban. Még a Haladás labdarúgójaként, 2014 decemberében a Kecskemét ellen (3-1) volt eredményes.

Az 5. körben a Honvéd 3-2-re verte az Újpestet, a meccsen pedig a hivatalos statisztikák szerint

Davide Lanzafame pályafutása 328. tétmérkőzésén megszerezte az első öngólját.

A kispestiekhez visszatérő olasz támadó a 91. percben az élesen belőtt újpesti szabadrúgás után csúsztatott a saját kapujába.

Indulatoktól sem volt mentes a Kisvárda-Mezőkövesd (1-2) bajnoki a 6. fordulóban, amelynek lefújása után a vendégek középpályása, Cseri Tamás kellemetlen helyzetbe került.

„Mi sem értettük, mi történt az első félidő utolsó percében – mondta a Nemzeti Sportnak a mérkőzés után egy nappal még az események hatása alatt lévő Cseri Tamás. – Arra jutottam, talán a Kovácsréti Márk ellen elkövetett szabálytalanságom miatt zúdult rám az ellenfél játékosainak és szurkolóinak haragja. A dulakodás levonulás közben kezdődött. Hogy ki ütött meg kit, nem tudom, ám engem megfejelt Gheorghe Grozav. Visszarendelt bennünket a bíró a pályára, és nekem meg neki is sárgát mutatott fel. A szünetben megnyugodtak a kedélyek."

A stadionon kívül újabb incidens érte a levonuláskor a mezőkövesdi címert simogató Cserit.

„A parkolóban egy idősebb várdai szurkolóval beszélgettem – emlékezett a futballista. – Akkor a VIP-bejárat előtt várakozók közül

de szerencsére az ismerősöm közénk állt, így nem történt tettlegesség."

A félidei események 2.15-től láthatóak:

A következő fordulót Böde Dániel tette emlékezetessé, aki bár betalált a ZTE ellen, de nemcsak a vereség miatt lehetett dühös, hanem a kiállítása miatt is, a játékvezető ugyanis a 75. percben piros lapot adott a támadónak.

Ám nemcsak Böde miatt marad emlékezetes a találkozó, ugyanis a 26-szoros válogatott játékos,

Stieber Zoltán pályafutása első találatát szerezte a magyar élvonalbeli bajnokságban.

A 8. forduló is tartogatott sokáig emlékezetes eseményt:

Pogacsics Krisztián kapus ugyanis hatalmasat hibázott Windecker József távoli lövésénél

a Paks-Kaposvár (2-1) találkozón, és ez eldöntötte a három pont sorsát.

A Puskás Akadémia 2-1-re kikapott hazai pályán a Budapest Honvédtól a 11. fordulóban, a mérkőzésen pedig olyan találat esett, amelyet magyar pályán nagyon ritkán látni.

A győztes gólt a 72. percben Gazdag Dániel szerezte, aki lenyűgöző támadás végén, elképesztő csel után talált a kapuba.

Nem ez volt ebben a fordulóban az egyetlen érdekesség, a MOL Fehérvár-ZTE (3-3) meccsen

Armin Hodzic rekordgyorsasággal, mindössze három másodperc után kapott sárga lapot,

miután a kezdőkörben megrúgta Radó Andrást.

A 12. fordulóban a Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg otthonában a

meccs hőse pedig a vendég együttes kapusa, Szappanos Péter volt, aki két büntetőt is védett:

48. percben Babati Benjamin, majd a 82. percben Radó András sem tudott túljárni az eszén.

Olyan jelenteket sem gyakran látni, mint amelyeket a Honvéd-DVTK (1-0) összecsapáson játszódtak le: Pintér Csaba játékvezető a mérkőzés ráadásában három piros lap osztott ki, ebből egyet-egyet a két vezetőedzőnek.

Hátrányból felállva győzte le a Bp. Honvéd a vendég Paksot a labdarúgó NB I 13. fordulójában, amely

elsősorban Davide Lanzafame ízléstelen gólöröme miatt marad emlékezetes.

Az olasz támadó az egyenlítést követően kezével többször is csendre intette az ellenfelet, végül pedig férfiasságát markolászva fejezte ki magát. Lanzafeme később a kispesti klub honlapján kért elnézést a tettéért.

„A reakcióm nem a szurkolók, hanem az ellenfél felé irányult, ami szintén helytelen, senkit sem akartam megbántani, elnézést a sportszerűtlen cselekedetért."

A jelent 2.47-től látható:

A 15. fordulóban a Ferencváros–Puskás Akadémia (2-2) rangadón Olekszandr Zubkov két gólt is szerzett, az első ebből egészen fantasztikusra sikerült. Az ukrán szélső szép csel után lőtte ki a jobb felső sarkot.

Egy körrel később a paksi Windecker József ismét kabaréba illő jelentek után szerzett gólt.

A Mezőkövesd elleni meccsen (1-0) a vendégek kapusa és védője nem értette meg egymást, összefutott a két játékos, a paksi középpályás pedig köszönte szépen, és az üres kapuba passzolt.

A 17. fordulóban a Ferencváros hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Paksot, ám a mérkőzésen nem elsősorban a gólok, sokkal inkább a korábbi Fradi-támadó, Böde Dániel nyilatkozata miatt marad emlékezetes.

„Csak azzal leptük meg a Ferencvárost, hogy a vörös szőnyeget nem terítettük le. Nem sikerült stresszmentesen ez a meccs,

– mondta Böde Dániel az M4 Sportnak.

A 18. fordulóból is inkább egy vicces jelenetet érdemes kiemelni:

a Mezőkövesd hátvédje, Guzmics Richárd ugyanis nem mindennapi alakítást mutatott be,

miután a Budapest Honvéd játékosa, Mayron George megpróbálta őt megakadályozni a bedobás elvégzésében. A meccset egyébként a Mezőkövesd nyerte 2-1-re.

Az NB I 19. fordulója több érdekességet is hozott. A Puskás Akadémia hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel úgy, hogy

a hosszabbításban pillanataiban az előre húzódó Hegedüs Lajos kapus fejjel egyenlített.

De nem csak Hegedüs fejese érdemel említést a meccs kapcsán, a diósgyőri Molnár Gábor ugyanis parádés gólt szerzett.

Egy körrel később ismét a paksi Böde Dániel volt a főszereplő, na meg Pintér Csaba játékvezető. A Puskás Akadémia elleni bajnokin (0-2) előbb

a 38. percben Könyves Norbertet, majd egy perccel később a kakaskodó válogatott támadót is kiállította a bíró.

A 23. forduló is tartogatott emlékezetes pillanatot, ugyanis a Fehérvár Kaposvár elleni összecsapásán (3-0) Petrjak önzetlen passzát követően

Nikolics Nemanja talált be, aki hazatérése óta először lőtt gólt a Vidiben.

Az Újpest 3-2-es vereséget szenvedett pályaválasztóként a Puskás Akadémiától Zalaegerszegen, amely összecsapáson élete gólját lőtt a felcsúti csapat játékosa, Josip Knezevic.

Az NB I-től búcsúzó DVSC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó NB I 24. fordulójában, méghozzá nem akármilyen góllal. Varga Kevin 20 méterről bombázta a bal felső sarokba a labdát.

A 25. fordulójában a ZTE 3-0-ra legyőzte a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban, a koronavírus járvány miatt már zárt kapuk előtt. Ezen a meccsen is esett egy nem mindennapi találat,

a zalaegerszegiek második gólját Stieber Zoltán elképesztő kapushiba után szerezte.

A járványhelyzet miatti leállást követően NB I 1. fordulójából elhalasztott, Ferencváros-DVSC mérkőzéssel indult újra a magyar futballélet. A Fradi 2-1-s sikerét hozó meccs azonban nemcsak emiatt, hanem a szép találatok miatt is emlékezetes marad. A találkozón Sigér Dávid két gólt szerzett.

A 28. fordulóban is történt egy nem mindennapi eset. A MOL Fehérvár támadója, Nikolics Nemanja a 17. percben tizenegyest hibázott a Budapest Honvéd ellen 1-1-re végződő meccsen, a

büntetőnél a Honvéd labdaszedője lelkesen próbálta elterelni a támadó figyelmét.

A mérkőzés után beszélt az M4 Sport kamerája előtt az esetről Nikolics.

Íme, az eset és a nyilatkozat:

A NB I 29. fordulójában hatalmas potyagóllal nyert a Kisvárda ellen a Ferencváros. A 75. percben

Sigér Dávid beadása után a vendégek kapusa, Mihai Minca a saját kapujába ütötte a labdát.

A labdarúgó NB I 32. fordulójának nyitó mérkőzésén a Mol Fehérvár FC hazai pályán 1-0-ra győzte le a már bajnok Ferencvárost.

A meccs egyetlen gólját a Vidi szurkolóitól búcsúzó Juhász Roland szerezte.

A búcsú és az utolsó gól:

A 32. forduló is tartogatott bőven érdekességeket. a Budapest Honvéd két góllal legyőzte (4-2) a Kaposvárt, a meccsen pedig Gazdag Dániel szerzett egy újabb olyan gólt, amellyel joggal pályázhat az év legszebb találata díjra.

A 33. forduló nyitómeccsén a Zalaegerszeg 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a MOL Fehérvár ellen. A vendégek sokáig vezettek, de

a hajrában Babati Benjamin egy szenzációs góllal egyenlített.

A diósgyőri szurkolóknak csupán egyik társuk adott okot az örömre, ám szólógólja sem ért vigaszt a zárófordulóban, így a Kisvárda elleni vereség is beállt a sorba: az utolsó hét meccsen egy pont, zsinórban öt vereség.

A Ferencváros az utolsó fordulóban 1-0-ra győzte le a Mezőkövesdet. A meccset követően

hatalmas ünneplés tört ki a Groupama Arénában, a Fradi 31. alkalommal emelhette magasba a bajnoki trófeát.

A hagyományoknak megfelelően, az FTC játékosai Albert Flórián szobrára is felhelyezték az újabb bajnoki címet jelképező sálat.