Kieshet a Debrecen, csak döntetlent játszottak a Kaposvárral - videó

Debrecen, 2020. június 5. A debreceni Haruna Garba (b) és a kaposvári Ur László a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén az utolsó helyezett Kaposvár Debrecenbe látogatott. A meccs tétje óriási volt a vendégeknek, mert egy vereséggel az utolsó hat forduló eredményétől függetlenül is kiesnek az első osztályból. A hazai csapat sem állt túl jól a kezdő sípszó előtt, mindössze egy pont választotta el a kiesést jelentő, 11. helytől. A meccs végül 1-1-s döntetlennel ért véget, ami azt jelentette, hogy a Kaposvár a szezon végén szinte biztosan elbúcsúzik az NB I-től, míg a DVSC feljött a tabella 8. helyére, de a forduló végén akár kieső helyre is kerülhetnek, ha a Paks és az Újpest nyer, a Zalaegerszeg pedig legalább döntetlent játszik.

Nem a legjobb védelmek csaptak össze péntek este az NB I-ben. A Kaposvár a forduló előtt 63-szor kapitulált az ellenfelek előtt, a DVSC pedig 49-szer, ezzel a liga két legtöbb gólt kapott együttese csapott össze.

A vendégek utolsó négy mérkőzésükön sorban 0-3, 0-4, 0-5 és 0-6-os vereséget szenvedtek a bajnokságban, így ebből a szempontból nem jó előjelekkel várták a találkozót. Ugyanakkor a somogyiak az eddig szerzett tíz pontjukból hatot a debreceniek ellen gyűjtöttek be, kettőből kétszer verték a DVSC-t az OTP Bank Ligában.

Nem kellett sokat várni az első találatig,

egy eladott labda után gyorsan felért a DVSC a kaposvári kapu elé, és Szabó révén megszerezte a vezetést a 6. percben.

A hazai együttes 1-0 után sem állt le a támadásokkal, próbálta megduplázni az előnyét még az első félidőben. A 20. percben aztán egy vendég támadás során a kapus eszén már túljárt Ádám, de a gólvonal előtt Kinyik még ki tudta vágni a labdát, így nem sikerült egyenlíteni.

Az első 45 perc végéig ezután inkább a hazaiak domináltak, próbáltak a mezőnyfölényükkel élni és veszélyes helyzeteket kialakítani. A második találat megszerzéséhez a legközelebb a 37. perc elején jártak a debreceniek, amikor Garba sikeresen ugrott ki, de az utolsó utáni pillanatokban visszaért egy védő és szögletre mentette a debreceni játékos lövését.

A szünetig már nem változott az eredmény, így 1-0-s hazai vezetés mellett kezdődhetett a második játékrész.

Az 56. percben a DVSC előtt óriási lehetőség adódott, Tőzsér szöglete után Garba kotorta kapu felé a labdát, de a gólvonalon álló védők megmentették a Kaposvárt a 2-0-tól. A hazaiak fölénye elég meggyőző lett a meccs e periódusára, a 62. percben már a kilencedik szögletüket végezhették el a mérkőzésen.

A vendégek a meccs utolsó 20 percére feléledtek, és több veszélyes lehetőséget is ki tudtak alakítani a DVSC kapuja előtt. Sőt,

a 87. percben még egyenlíteni is tudott a Kaposvár miután Ádám jól passzolt Borbélynak, aki nem hibázott, 1-1-re módosítva az eredményt.