Vágólapra másolva!
Új szakmai stábbal vág neki a szlovák labdarúgó-bajnokság folytatásának a Dunaszerdahelyi AC, a kispadon a magyar szurkolók ráadásul régi ismerőssel, Bernd Strockkal találkozhatnak, aki többek között a magyar válogatottat irányította a 2016-os Európa-bajnokságon. A német szakember bizakodva várja az új kalandot, és már a nyáron történelmet írna a DAC-cal, amelynek komoly tervei vannak a jövőt illetően.

A felvidéki focicsapat aligha szorul bemutatásra a szurkolók körében,

a Dunaszerdahely nemcsak északi szomszédunk magyarsága, az anyaország körében is óriási népszerűségnek örvend.

Évről évre rengetegen látogatnak ki a közelmúltban felújított, minden igényt kielégítő MOL Arénába, a klub himnuszának számító Nélküled sorait pedig alighanem mindenki kívülről ismeri.

A dunaszerdahelyi szurkolók nemcsak a Nélküled kapcsán köszönhetnek Ismerős Arcokat, Bend Storck lett a csapat edzője Fotó: Mudra László - Origo

Bernd Storckról a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár beszélt az Új Szónak.

Egyébként is szeretek olyan edzőkkel dolgozni, akik ismerik ezt a régiót, van tapasztaltuk ezzel a közeggel és a magyar futballal, vele kapcsolatban pedig ez maximálisan elmondható. Kerestük a menesztett Hélder Cristóvao utódját, és bár nem volt feltétel, hogy az új szakember rendelkezzen némi tapasztalattal a magyar labdarúgás terén, előnyt azért jelentett." A tulajdonos kitért arra is, hogy

Storck rendkívül felkészült volt a DAC-ból a tárgyalások során, sokat tudott a klubról, ismerte a játékosokat, és több korábbi mérkőzést is megnézte felvételről.

"Rendkívül szimpatikus volt a hozzáállása, így egyértelműen kijelenthetem, megtaláltuk a megfelelő embert a csapat irányítására.

A DAC szakmai stábja balról: Gábriš Csaba segédedző, Martin Raška kapusedző, Bernd Storck, Németh Antal másodedző és Alexander Storck erőnléti edző Forrás: https://www.dac1904.sk

Az 57 éves edző segítője Németh Antal lesz, aki korábban éveken át a korosztályos utánpótlás válogatottakat irányította, ahogyan azonban azt az Origónak elmondta, elérkezettnek látta az időt, hogy egy felnőtt csapatnál dolgozzon. "Imádtam az MLSZ-nél dolgozni, nagy sikereket értünk el az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottakkal is,

de most már szeretném átültetni a felnőtt futballba azokat a tapasztalatokat, amelyeket az ifiknek és korábbi munkáimnak köszönhetően szereztem.

Bernd Storck kért fel a megtisztelő feladatra, akivel korábban már a szövetségben is dolgoztunk együtt, jól ismerjük egymást és azt a mentalitást, amely mindkettőnkre jellemző a futballban, így nem hezitáltam sokáig, hogy csatlakozzak a stábjába."

Nmeth Krisztián február végén igazolt Dunaszerdahelyre Forrás: https://www.facebook.com/fcdac/

A 37-szeres magyar válogatott támadó, Németh Krisztián február végén igazolt Dunaszerdahelyre, csütörtkön este pedig a klub hivatalos Facebook-oldalán élő stúdióbeszélgetésen vett részt, amelyen többek között Bernd Storck érkezéséről és a jövőbeli terveiről is beszélt. "Nem lepett meg, hogy Bernd Storck lett a DAC edzője, bár azt nem gondoltam volna, hogy a válogatott után éppen Dunaszerdahelyen fogunk újra együtt dolgozni.

A korábban többek között az MTK-ban, a Liverpoolban és a Sporting Kansasban futballozó játékos a válogatottságról is beszélt.

A franciaországi Európa-bajnokság örök élmény marad, hosszú út vezetett odáig, és már önmagában a Norvégia elleni pótselejtezős párharc különleges volt. Aztán 40 év után újra részt venni az Eb-n, meccset nyerni és csoportelsőként továbbjutni mindenkinek túlnőtt az álmain. Nagyon bízom benne, hogy a hazai kontinensviadalra is kijutunk, remélem, hogy az előttünk álló időszak újabb sikereket fog hozni"

Bernd Storck (j) akár már nyáron történelmet írhat a Dunaszerdahellyel, ha bejut a Szlovák Kupa döntőjébe Forrás: https://www.facebook.com/fcdac/

Az új szakmai stáb és Bernd Storck azonban először a bajnokságban bizonyíthat, június 13-án szombaton 20.00 órától hazai pályán a Nagymihályt fogadja a Dunaszerdahely.