Befejezettnek nyilvánították a bosnyák labdarúgószezont

FK Sarajevo vs FK Zeljeznicar:  Premijer Liga FOOTBALL Bosnia and Herzegovina Soccer FK Sarajevo Premijer Liga FK Zeljeznicar
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA - NOVEMBER 30: Benjamin Tatar (32) of Sarajevo in action during the Premijer Liga match between FK Sarajevo and FK Zeljeznicar at the Asim Ferhatovic Hase Stadium in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina on November 30, 2019. Samir Yordamovic / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt hétfőn befejezettnek nyilvánították a labdarúgószezont Bosznia-Hercegovinában.

A sportági szövetség közlése szerint a döntést azért kellett meghozni, mert a boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi minisztériuma július 1-jéig nem engedélyezi a labdarúgó-mérkőzések megtartását.
A 33 fordulósra tervezett élvonalból csak 22 kört rendeztek meg a járvány kitöréséig.

A bajnoki címet ez alapján a tavalyi győztes FK Sarajevo kapta meg, amely így ismét elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az FK Zeljeznicar, a HSK Zrinjski és az FK Borac az Európa Liga-selejtezőben vehet részt, míg az NK Celik és az FK Zvijezda 09 kiesett.
A Bosnyák Kupát - amely az elődöntőnél tartott - szintén nem folytatják, bár a versenyben maradt négy csapat közül egyiknek a székhelye sem a boszniai Szerb Köztársaságban található.