Autósmoziban szurkoltak a dán focidrukkerek - képek

Midtjylland autósmozi
Spectators watch in their cars the drive-in football match between FC Midtjylland and AC Horsens at the MCH Arena in Herning, Denmark, on June 1, 2020 amid the restrictions due to the new coronavirus pandemic. (Photo by Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A Midtjylland-Horsens dán élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a stadion parkolójában kialakított autósmoziból szurkolhattak a drukkerek.

A brit BBC emlékeztetett, hogy közel három hónapos kényszerszünetet követően az elmúlt napokban komplett fordulóval folytatódott a dán bajnokság, de a koronavírus-járvány miatt a mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik. A hétfői Midtjylland-Horsens összecsapáson azonban az éllovas házigazdák klubvezetői úgy gondoskodtak a szurkolók közelségéről, hogy közben ügyeltek a távolságtartás helyi előírásaira.

Parádés ötlet a dán listavezető csapatától Forrás: AFP/Mikkel Berg Pedersen

A fényképekkel bőven illusztrált cikkben kiemelték:

a stadion tőszomszédságában kétezer jármű befogadására alkalmas parkoló két ellentétes oldalán kivetítőt állítottak fel,

a kocsiban ülő drukkerek pedig autósmozit idézően a megadott frekvencián a találkozó közvetítését hallhatták.

A kétkerekűvel érkezőket sem hagyták sorsukra a szervezők Forrás: AFP/Mikkel Berg Pedersen

A rendhagyó élmény mellett más örömre nem lehetett okuk a Midtjylland szurkolóinak, ugyanis kedvenceik 1-0-ra kikaptak a középmezőnyhöz tartozó vendégcsapattól, ezzel kilenc pontra csökkent az előnyük a második helyezett FC Köbenhavnnal szemben.

A Midtjylland keretének már nem volt tagja Korcsmár Zsolt, aki folyamatos sérülései miatt két héttel ezelőtt jelentette be profi játékoskarrierjének befejezését.