Szoboszlai főszerepet játszott a Salzburg kupagyőzelmében - videó

Horizontal
Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai fights for the ball with RC Genk's Ghanaian midfielder Joseph Paintsil during the UEFA Champions League Group E football match between (KRC) Genk and RB Salzburg on November 27, 2019 at the Cristal Arena in Genk. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Osztrák Kupa-döntő zárt kapuk mögött, nézők nélkül került megrendezésre az első osztályban szereplő Salzburg, valamint a második vonalat erősítő Austria Lustenau között semleges helyszínen, a Wörthersee Stadionban, Klagenfurtban. A finálé nyerőembere egyértelműen Szoboszlai Dominik volt, aki gyönyörű szabadrúgásgólja mellett, két másik találatból is kivette a részét. A Salzburg 5-0-ra győzött, így megvédte a címét.

A két csapat közötti osztálykülönbség hamar megmutatkozott. A 19. percben a címvédő Salzburg jutott szabadrúgáshoz, amelyet Szoboszlai fantasztikusan lőtt a hálóba, ezzel megszerezve a finálé első gólját.

Nagyon ünnepelni sem volt idő a vezetés után a salzburgiaknak, mert egy perccel később a Lustenau támadását sikeresen összezavarták. Sőt, Szoboszlai egész pályás sprintjének köszönhetően, ami után a Lustenau eladta a labdát, a tavalyi győztes némi szerencsével megduplázta az előnyét, 2-0 lett az állás.

Az első félidőben már nem esett több gól, így 2-0-s vezetéssel mehetett a Salzburg el a szünetre. A második játékrészben tovább folytatódott a nyomás a magasabb osztályú együttes részéről. Az 53. percben ismét Szoboszlai volt az akció lelke, aki jól szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd pontos beadását Okafor jutatta a kapuba, ezzel 3-0 lett.

A gólgyártás a magabiztos vezetés tudatában sem állt meg, a 65. percben Ashimeru a tizenhatos előttről bombázott a hálóba, 4-0-ra alakítva az eredményt.

Az i-re a pontot a mérkőzés 79. percében Koita tette fel, miután egy beadást követően nagyjából öt méterről a testével a kapuba sodorta a labdát. Ezzel 5-0-ra nyert a Salzburg, és 2019 után ismét a magasba emelhette a kupát.