Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg focistája az egyik legértékesebb magyar focista. A nyolcszoros válogatott játékos piac értékét 13,5 millióra becsüli a Transfermarkt, de az a hír járja, hogy a nyári átigazolási időszakban az olasz AC Milan akár 30 milliót is fizetne érte. A 19 éves játékos a Borsnak elmondta, hogy ha eljön a klubváltás ideje, jól átgondolt döntést fog hozni.

„Nyilván érzékelem, milyen hírek szólnak rólam, de nekem fontos, hogy függetleníteni tudjam magam ezektől. Úgy érzem, a megfelelő emberekkel vagyok körülvéve, akikkel – ha eljön az ideje – jól átgondolt döntést tudunk majd hozni" - mondta a Borsnak Szoboszlai Dominik, aki az idei szezonban 29 meccsem 4 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott az osztrák csapatban.

A 19 éves játékost többször is kérdezték a lehetséges nyári távozásáról, de jó profihoz méltóan nem mondott konkrétumokat, csak annyit, hogy egyszer mindennek eljön az ideje, de jelen pillanatban nagyon jól érzi magát Salzburgban.

Szoboszlai Dominiknak egyelőre nem sietős a klubváltás Forrás: AFP/Joe Klamar

Szoboszlai tisztában van vele, ha eligazolna egy nagy csapatba, akkor még komolyabb konkurenciája lenne a csapatba kerülésért folytatott harcban.

„Hozzászoktam a kihívásokhoz. Nagyon fiatalon kerültem Salzburgba, ahol európai szinten is elismert utánpótlásképzés folyik, ez pedig magával hozta, hogy folyamatos nyomás alatt, kiélezett konkurenciaharcban lépkedhettem előre és fejlődtem" – folytatta Szoboszlai, aki nagyon sajnálja, hogy a koronavírus miatt nem futballozhatott, pedig nagyon jó formában érezte magát, és a csapatával is kezdték elkapni a fonalat.

A magyar válogatott játékos végül elmondta, hogy a Salzburgból télen távozó Erling Haalanddal a mai napig tartják a kapcsolatot, és az ő példája követendő lehet minden fiatal tehetségnek.