Újabb négy pozitív koronavírus teszt a Premier League-ben

Semmelweis Egyetem gyorsteszt koronavírus szűrővizsgálat Covid-19 minta
Budapest, 2020. május 1. Reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat (Covid-19) során levett minta a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten 2020. május 1-jén. Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatok célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. A tesztelésen a KSH által kiválasztottak vesznek majd részt "meghívásos alapon", az ország egész területéről, 14 év felett, minden korosztályból, és valamennyien "magánháztartásban" élők. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A legutóbbi tesztelések során négy személy mintája volt pozitív koronavírusra a labdarúgó angol Premier League-ben.

A liga szerdai tájékoztatása szerint hétfőn és kedden 1008 embert vizsgáltak és közülük négyről derült ki, hogy megfertőződött. A pozitív esetek három klubot érintenek. Az érintetteknek hét napra karanténba kell vonulniuk.

A Premier League újraindításának első üteme múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kiscsoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését. Így mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

A második ütemmel egyidejűleg folytatódik a játékosok és a szakemberek folyamatos tesztelése, a mostanival együtt 12-en produkáltak pozitív eredményt.