A La Liga következő idénye már nézők előtt kezdődhet el

RCD Espanyol v Club Atletico de Madrid - La Liga NurPhoto General News SPORT Soccer MATCH Competition Barcelona - Spain La Liga RCD Espanyol Espanyol players celebration Joan Valls Urbanandsport Madrid Atletico Liga Santander week Large Group of People
Espanyol players celebration during the match between RCD Espanyol and Atletico de Madrid, corresponding to the week 26 of the Liga Santander, played at the RCDE Stadium, 01st March 2020, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Akár már a spanyol labdarúgó-bajnokság következő idényének elején visszatérhetnek a nézők a stadionokba egy kormányzati tisztségviselő szerint.

Irene Lozano, a Spanyol Sporttanács elnöke bizakodását fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány körülményei őszre megfelelőek lehetnek ahhoz, hogy megszorításokkal bár, de szurkolók előtt rendezzék a mérkőzéseket.

"Nem zárhatjuk ki ennek lehetőségét. A járvány terjedésének függvényében akár határozhatunk úgy is, hogy korlátozott számú nézőt beengedünk a stadionokba már a következő idény elején" – vélekedett.

A világjárvány miatt márciusban félbeszakadt La Liga küzdelmeit június 11-től folytathatják, zárt kapuk mögött.

– fogalmazott Lozano.

Kifejtette, a hatályos egészségügyi előírások betartása mellett egy lépés lehet a normális hétköznapokhoz való visszatéréshez a nézők beengedése. Hozzátette, az elején valószínűleg csupán a stadionok egy részét nyitják meg, a távolságtartási szabályokat továbbra is be kell majd tartani, egyben védőeszközök, így maszkok vagy kesztyűk viselése is szükséges lesz.

Lozano kitért rá, az élvonal klubjai várhatóan a jövő hét elején megkezdik a teljes csapatos edzéseket.