A Lyon elnöke még mindig nem adta föl, hogy a pályán érjen véget a francia bajnokság

Horizontal
Lyon's French president Jean-Michel Aulas waves at the end of the the French L1 football match between AS Monaco (ASM) and Olympique Lyonnais (OL) at the Stade Louis II stadium in Monaco on August 9, 2019. (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy nappal azt követően, hogy idiótaságnak nevezte a francia futballbajnokságok befejezéséről hozott döntést, Jean-Michel Aulas, az Olypique Lyon elnöke már békésebb és konstruktívabb hangra váltva írt levelet a francia kormánynak.

Az Édouard Philippe miniszterelnöknek és Roxana Maracineanu sportminiszternek címzett levélben a Aulas megfontolásra ajánlja a bajnokság folytatását, noha azt már hivatalosan is lezártnak tekintik, kiosztott bajnoki címmel (ezt a Paris Saint-Germain kapta), Bajnokok Ligája-helyekkel (Olympique Marseille és Rennes), valamint kiesőkkel (Amiens és Toulouse). Az öt európai top bajnokság közül a Ligue 1 az egyetlen, amit lezártak, miközben a Bundesliga már újraindult, és ugyanerre készül az angol, az olasz és a spanyol bajnokság is június folyamán.

"Hogy lehetett ilyen gyorsan lezárni és ennyire lebecsülni a francia labdarúgást? – teszi fel a kérdést Aulas, majd az országban június 2-ára tervezett nyitásra utalva a következő gondolatot fogalmazza meg.

"Megannyi fejlesztés és remény köthető ehhez a naphoz, ami azt jelzi, hogy az ország jó pályán van. Június 2. nagyszerű dátum lenne, hogy a francia futball helyrehozza a hibáját, és az országszerte használt egészségügyi protokollok mentén engedélyezzék az edzéseket. És miért ne lehetne július-augusztusban befejezni a bajnokságot is?"

Bár a záráskor csak 7. helyen végző, ezzel az európai kupákról lemaradó Lyon és a két kieső csapat is fellebbezett a szövetség döntése ellen, arra aligha van esély, hogy mégis folytatódni fog a Ligue 1.