A francia szabályokat megsértve közel négyszázan voltak egy amatőr meccsen

UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, foci, Párizs foci Szurkolók Európa Bajnokság EB Portugália - Franciaország Így szurkoltak és ünnepeltek a 2016-os európa bajnokság döntője alatt Párizsban. A döntőben Portugália 1-0 -ra legyőzte Franciaországo
Így szurkoltak és ünnepeltek a 2016-os európa bajnokság döntője alatt Párizsban. A döntőben Portugália 1-0 -ra legyőzte Franciaországot
Vágólapra másolva!
A Franciaországban jelenleg érvényben lévő szigorú szabályokat megsértve több százan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen vasárnap délután Strasbourgban.

Franciaországban a L'Équipe sportnapilap internetes oldala - több portálhoz hasonlóan - beszámolt arról, hogy közel 400 ember látogatott ki a Neuhof és a Hautepierre rivális kerületek közötti találkozóra. A meccset pénteken a Facebookon hirdették meg, és a Poteries-negyedben lévő Paco-Mateo sportpályán a csapatokon kívül több százan jelentek meg.

Az országban jelenleg a tíz főnél nagyobb csoportok találkozása nyilvános helyen már önmagában tiltott, független bármilyen eseménytől.

A rendőrség későn értesült a meccsről, majd a helyszínre érve szétoszlatta a tömeget, amelyből viszont senkit nem büntettek meg.

A mérkőzésről készített képeket és videót látva - amelyen jól látszik, hogy a nézők szűk helyen csoportosultak, majd bajnoki fiesztát idézve a pályára is szaladtak - az interneten több ezren fejezték ki felháborodásukat. Virológus szakértők közben figyelmeztettek, hogy az ilyen jellegű, felelőtlen magatartás valóságos vírusbombát jelent.

A város képviseletében Serge Oehler sportért felelős tisztviselő kijelentette:

nagyon szigorúan fogják kivizsgálni az esetet,

a környéken felszerelt kamerák segítségével pedig igyekeznek beazonosítani a szervezőket, akik komoly büntetésre számíthatnak.