Queiroz: Decemberig kellene tartania a mostani fociszezonnak

Carlos Queiroz
3311395 28.02.2018 Head Coach of Iran's national football team Carlos Queiroz at the seminar of representatives of national teams participating in the 2018 FIFA World Cup Russia, Sochi. Nina Zotina / Sputnik
Vágólapra másolva!
Carlos Queiroz, a kolumbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a koronavírus-járvány miatt decemberig kellene tartania a mostani szezonnak.

A 67 éves edző a kolumbiai szövetség honlapján megjelent interjúban úgy fogalmazott: a világ legjelentősebb bajnokságainak át kellene állnia a februári kezdésre és a decemberi befejezésre, hogy igazodjanak a következő világbajnoksághoz, amelyet 2022 novemberében és decemberében rendeznek Katarban.

"Olyan receptre van szükségünk a futball világában, amely rövid távon lehetővé teszi, hogy a lehetetlen lehetségessé váljon" - tette hozzá Queiroz.

Carlos Queiroz szerint a koronavírus-járvány miatt decemberig kellene tartania a mostani szezonnak Forrás: Sputnik/Nina Zotina

A közelmúltban a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke, Victor Montagliani kijelentette: a futballidénynek a naptári esztendőhöz igazítása megoldást jelenthetne a koronavírus-járvány okozta válságot követően. Az angol válogatott gólrekordere, Wayne Rooney pedig úgy vélekedett, az idei kényszerhelyzetet ki lehetne használni, ha a mostani szezon a megszokottnál jóval később fejeződne be, a következő kettő pedig télen kezdődne.

Carlos Queiroz felszólította a FIFA-t és a regionális szövetségeket, hogy a sportág összes szintjét - beleértve a női, az ifjúsági és az amatőr labdarúgást is - vonják be az újraindítás globális tervébe.

"Az egység és az összhang a valódi kihívás. Meg kellene kérdőjeleznünk a labdarúgásban megszokott gondolkodási és cselekvési módszereket anélkül, hogy radikálisan csorbítanánk a sportág dicsőséges múltját" - nyilatkozta a portugál tréner.

A világ szinte összes futball-sorozatát felfüggesztették márciusban a járvány miatt, és bár májusban és júniusban számos országban folytatódik, vagy már folytatódott is a szezon, a francia, a belga, a holland és a walesi bajnokságot például befejezettnek nyilvánították.

Carlos Queiroz korábban Portugália, az Egyesült Arab Emírségek, a Dél-afrikai Köztársaság és Irán válogatottját is irányította, illetve a Sporting CP és a Real Madrid vezetőedzője, valamint a Manchester United másodedzője volt.